Експресна излетна линия, обслужвана с двуетажни автобуси, която трябва да

...
Експресна излетна линия, обслужвана с двуетажни автобуси, която трябва да
Коментари Харесай

Спаси София блокират излетен автобус до Банкя

Експресна излетна линия, обслужвана с двуетажни рейсове, която би трябвало да транспортира столичани до БАнкя единствено за 44 минути е блокирана от страна на " ". За това алармираха в обществените медии общинският консултант Карлос Контрера и специалистът Марио Евстатиев, които са създатели на концепцията.

" Линията е разкрита с решение № 860/14.09.2023 година, а стартирането и се забави заради нуждата от кадрова и техническа обезпеченост. Със свое мнение на 25 април тази година, столичният автотранспорт удостовери тази обезпеченост и следваше заместник-кметът Илиян Павлов да парафира заповедта за въвеждането в употреба на линията. Това обаче напук не се случи с разнообразни хватки и заповедта продължава да стои на бюрото на зам. кмета. " осведомят още Контрера и Евстатиев.

Линията с номер Х43 следва да се движи в почивни и празнични дни на всеки час от 10:30 до 17:30 в посока Банкя и от 11:30 до 18:30 в противоположна посока. Пътуването ще лишава 44 минути и ще става с всички годни транспортни документи, издавани от Центъра за градска подвижност. Експертите са създали и синхронизирано разписание сред линии Х43 и Х50, давайки опция жителите на Дружба и Младост да се придвижат до Банкя за по-малко от 1 час, респективно и по същия комфортен метод да се върнат назад.

Контрера и Евстатиев към този момент са внесли предложение за атракционен транспорт със същото разписание и маршрут, който да се извърши на 5 и 6 май по случай Великден и Деня на храбростта в случай че не е налична заповед за разкриването на линия Х43. Целта е да се обезпечи опцията за разходка до Банкя с публичен превоз вместо с персонален автомобил и да се покажат изгодите от по този начин признатия от Столичен общински съвет маршрут.

Идеята за система от експресни излетни линии, обслужвани с двуетажни рейсове започва напролет на 2023 година, като на база на извършени проби и задълбочени разбори, през февруари тази година бяха доставени четири рейса от Берлин, с които да бъдат поети част от линиите. Внесен е отчет за доставка на още седем броя, с които би трябвало да бъдат обхванати и други линии с туристически темперамент, както и да се разкрие и другата призната с решение на СОС линия - Х40, която ще ни води за 20 до Националния исторически музей.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР