Експремиерът на Италия Марио Драги говори за липсата на публични

...
Експремиерът на Италия Марио Драги говори за липсата на публични
Коментари Харесай

Европейският съюз се нуждае от 500 милиарда евро годишно за зелен и цифров преход

Експремиерът на Италия Марио Драги приказва за неналичието на обществени пари за тези цели.

Регионът към този момент не може да разчита на доставките на нефт и газ от Русия, износа от Китай и отбранителния уред на Съединени американски щати, споделя чиновникът. Ето за какво нужната сума е толкоз висока.

„ Разликата във финансирането сред Европа и Щатите във връзка с вложенията е еквивалентна на половин трилион евро годишно и една трета от това са обществени средства “, изясни Драги.

За да се оправи с дефицита на финансиране, Европейски Съюз би трябвало да притегли частни спестявания. Никога няма да има задоволително държавни пари за тези цели, споделя още финансистът.

Според прогноза на анализатори от локалния мрежов оператор Réseau de Transport d`Électricité (RTE), Франция ще би трябвало да резервира топлоелектрическите централи на въглища до 2035 година

Трудностите със зеления преход на втората по величина стопанска система в Европейския съюз (ЕС) се изясняват с незадоволителния потенциал на атомните електроцентрали и слабото потребление на възобновимите енергийни източници (ВЕИ),...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР