Еколозите по света са в траур – откриха мъртва най-голямата

...
Еколозите по света са в траур – откриха мъртва най-голямата
Коментари Харесай

Еколозите по света са в траур – откриха мъртва най-голямата змия в историята

Еколозите по света са в печал – откриха мъртва най-голямата змия в историята

Еколозите, природозащитници и биолози са гневни и извънредно разочаровани, тъй като най-голямата змия, откривана до момента – Ана Джулия, е открита мъртва.

като акцентира значимостта на отбраната на тези върхови хищници.

Загубата на Ана Джулия акцентира деликатния баланс на екосистемите

и акцентира незабавната нужда от старания за запазване на фона на възходящите екологични провокации в Амазония, написа „ Телеграф “.

Едва преди няколко седмици колосална змия се появи от дълбините на тропическите гори на Амазонка.

Откриването на най-големия представител на змиите плени както учените, по този начин и обществеността.

Съдбата на това удивително творение обаче претърпя драматичен поврат, откакто ненавременната ѝ гибел бе открита преди дни.

Размерът на анакондата надминава този на всеки прочут тип змия на Земята. Находката бе направена по време на фотосите на сериала Disney+ на National Geographic, „ Pole to Pole “, в който взе участие и артистът Уил Смит. Екипът от 15 интернационалните биолози се натъкна на този колос през февруари, надълбоко в бразилската тропическа гора на Амазонка.

Биолозите подробно проучиха ДНК на Ана Джулия и откриха 5,5% разлика спрямо други анаконди. Тази генетична дивергенция ги накара да спекулират, че са се натъкнали на нов тип.

Река Формозо, сгушена в селския регион Бонито в щата Мато Гросо до Сул в Южна Бразилия, е мястото, на което бе намерено безжизненото тяло на Ана Джулия. Започнало е следствие, което да откри по какъв начин е починала тя и кои са причинителите на закононарушението.

Новината за кончината на Ана Джулия се популяризира мълниеносно. Холандският откривател професор Фрийк Вонк, който плува до могъщата змия, изрази по едно и също време тъга и яд. В Instagram той показа обява, която стартира по този начин:

„ С голяма болежка в сърцето си желая да ви уведомя, че могъщата огромна зелена анаконда, с която плувах, беше открита мъртва в реката този уикенд. “

Той осъди ловците, отговорни за тази безсмислена постъпка. Той отбелязва, че са чути изстрели, за които се счита, че са предизвикали гибелта на удивителното животно:

Доколкото знаем, тя беше супер здрава и към момента в разцвета на живота си, тъй че можеше да сътвори доста поколение през идващите години. Ударът върху биоразнообразието е голям. “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР