Ежегодната кампания се провежда в Център по образна диагностика МЛАДОСТ.

...
Ежегодната кампания се провежда в Център по образна диагностика МЛАДОСТ.
Коментари Харесай

Кампания за превенция на ракови заболявания започва във Варна | Дигитална мамография и Нискодозов скенер на бял дроб с 50% отстъпка

Ежегодната акция се организира в Център по образна диагностика МЛАДОСТ . Повод за самодейността е Световният ден за битка с рака. Фокусът на профилактичните проучвания още веднъж е подложен върху ранното диагностициране на Рак на гърдата и Рак на белия дроб .  

Центърът работи без почивен ден на територията на Медицински комплекс МЛАДОСТ, на адрес с работно време от 08:00 до 18:00  (в делнични дни) и от  09:00 до 14:00 ч.  (през уикенда). Записванията са към този момент в ход, а часове се резервират на телефон:


Всеки, записал се за проучвания до 4-ти март в това число, ще употребява преференциалните цени, които след използване на отстъпката са, както следва:

• Дигитална мамография – 35 лева
• Нискодозова Компютърна Томография (НДКТ) – 75 лева
Валидна остава и опцията за проучване с направление по Здравна каса.

организира акцията в унисон с данните от международната здравна статистика, които изрично показват, че:

е най-разпространеното онкологично заболяване като приблизително 12% от  всички случаи са точно с това злокачествено изменение.  При дамите той се среща 2 пъти по-често от кое да е друго раково заболяване . България е с най-ниски равнища на скрининг против рак на гърдата измежду страните в Европейски Съюз – с едвам 20% обхват;

е водещ извършител на гибел измежду онкологичните болести със забележителен превес над всички останали злокачествени промени. Проучванията сочат, че главната причина е неналичието на профилактика и ранно разкриване на заболяването, когато тя няма признаци, само че е лечима. Липсата на Национална скринингова стратегия води до късно определяне на болестта, и по тази причина в България едвам 8% от пациентите с карцином на белите дробове претърпяват 5 години, до момента в който същия индикатор за Европейски Съюз е 2 пъти по-висок. 
Навременната предварителна защита на тези две болести би съдействала за избавяне на най-вече човешки животи.

Сред факторите, които  способстват налагането на превенцията  като просвета на държание и отговорност към персоналното здраве се открояват бързината, комфорта и най-много минималното излъчване на апаратурата . В Центърa онкологичният скрининг се организира с най-съвременното съоръжение, произвеждане на SIEMENS – Дигитален мамограф и Компютърен томограф . Апаратите са снабдени със актуален хардуер и специфични нискодозови протоколи .  

е измежду единиците цифрови мамографи от второ потомство в България. Той работи със специфичен Csl детектор, който понижава облъчването 4 пъти , по отношение на всеобщо публикуваните стандартни апарати. Този факт не е за занемаряване, защото изисква проучване минимум един път на 2 години . В този подтекст, тъй наречените лъчева цена е от особена значимост и е добре пациентите да се осведомят за характерностите на апаратите за образна диагностика, преди да изберат къде да се изследват.

Ракът на гърдата е толкоз публикуван, че според актуалните стандарти, регулярните мамографски проучвания би трябвало да се стартират след 35-годишна възраст . Но НЗОК покрива профилактично проучване едвам след навършени 50 години. Скринингът в дава късмет на дамите в дейния диапазон 35-50 години да поставят превантивна грижа за личното си здраве на налична цена.

Компютърният томограф употребява  иновативна дестилация, която стопира ненужният нискоенергиен набор и пропуща единствено този, който взе участие в генерирането на изображения. По този метод се реализира към 2 пъти по-ниска степен на лъчево натоварване по отношение на предходното потомство уреди.

В допълнение скенерът разполага със специфичен режим на  (НДКТ) . Технологията дава в детайли триизмерно изображение на задачите дихателни органи, само че за разлика от общоприетата Компютърна Томография (КТ),  облъчването е приблизително с 9 пъти по-ниско . Това равнище е сравнимо с елементарна рентгенова фотография , а с помощта на проучването може да се види израстък с размерите на оризово зрънце. С други думи, реализира се възможно лъчевото натоварване, което разрешава годишен надзор на евентуалната демонстрация на злокачествени промени.

Център по образна диагностика МЛАДОСТ е едно от най-големите профилирани звена за образна диагностика в доболничната помощ на България. В него регулярно се организират акции за скрининг на социално-значими и животозастрашаващи болести.

Екипът от лекари и консултанти включва доц.  доктор Георги Вълчев, д.м.; доктор Венцислав Божков; доктор Велислав Иванов; доктор Съмър Ел Шемери; д.м.; доктор Росица Недева; доктор Дарина Иванова и доктор Теньо Чавдаров.

Център по образна диагностика МЛАДОСТ
Варна, бул. " Република " 15,
Медицински комплекс МЛАДОСТ, Етаж 1, Блок В
*Две равнища под Централен вход
**Регистратура - против асансьорите



Работно време:
Понеделник – Петък: 08:00 - 18:00
Събота и Неделя: 09:00 - 14:00

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР