Едва ли има човек, който да не обича да похапва

...
Едва ли има човек, който да не обича да похапва
Коментари Харесай

Рецепта за пиле фрикасе от бабиния тефтер

Едва ли има човек, който да не обича да похапва пиле фрикасе – сочно месо с кремообразен и благоуханен сос. Съществуват безчет предписания, само че една от тях е изпитана неведнъж и крайният резултат е в действителност приказен.

Днес бързаме да я споделим с вас. Сигурни сме, че полученото ядене няма да ви остави равнодушни, а всички, насядали към трапезата, ще ви благодарят неведнъж за кулинарния шедьовър, който сте сътворили и поднесли.
Как се подготвя вкусно пиле фрикасе? Необходимите артикули:
• ½ кг. Пилешко месо;

• 1 ч. ч. кисело мляко;

• 3 жълтъка;

• ½ лимон;

• 2 с.л. краве масло;

• 1 с.л. олио;

• 3 с. л. брашно.
Начин на подготвяне:
Измийте и нарежете пилешкото месо на порции и го сложете да се вари в подсолена вода до цялостна подготвеност. В тази рецепта може да употребявате всяка една част от пилето. Уникално вкусно се получава с месо от бутчета, тъй като е най-сочно.
Най-лесната рецепта за сос фрикасе – бързо, елементарно и доста вкусно
Вероятно сте опитвали сос фрикасе или самите вие го подготвяне за вашето семейство. Ако пък към момента не сте, е време да опитат...

Бульонът, в който сте варили пилето, се прецежда. В обособен съд се разрушават жълтъците, дружно с киселото мляко и лимоновия сок. Трябва да се получи гладка и еднородна примес.

В тиган се запържват олиото, маслото и брашното, до момента в който брашното не стартира да хваща златист тен. След това започнете последователно да прибавяте към него от пилешкия бульон. Количеството е почти към 1 и ½ ч. ч. Важно е да не спирате да бъркате. След няколко минути се прибавят и жълтъците с киселото мляко.

Оставете сосът да поври за 4 – 5 минути и по-късно прибавете пилешкото месо. Гответе още 10 минути и ето, че имате вкусна вечеря, с която да зарадвате всички вкъщи.

Така приготвено пилето фрикасе ще се хареса даже на най-претенциозните от фамилията.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР