Едно е да се води раждане в родилната зала, където

...
Едно е да се води раждане в родилната зала, където
Коментари Харесай

Фелдшер, изродил бебе в линейка: Случвало ми се е около 20 пъти

Едно е да се води раждане в родилната зала, където има всички условия и 4-5 индивида медицински личен състав. Друго е самичък с екип с водача, който кара линейната. Сам би трябвало да прислугвам на родилката и да се грижа за здравето на бебето. Това сподели фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в кола за спешна помощ на път за УМБАЛ - Бургас.
Прочетете още
" На 26 против 27 ноември настъпих на нощно дежурство във филиала за незабавна здравна помощ в Айтос. Получихме задача на ул. " Ружа " в град Айтос, където имало бременна в десетия месец. По най-бързия метод се изнесохме до адреса, прегледах родилката, мерих й кръвното, и открих, че има болки на 5 минути. Докато се придвижим до колата за спешна помощ се върви пешком, а болките започнаха на 2 минути. Когато влезе в колата за спешна помощ, родилката споделила, че имала напъни, споделя Радев пред БТВ. 

Тя легна на носилката и раждането стартира по време на придвижване до УМБАЛ-Бургас. След раждането родилката доста се зарадвала, само че желала да бъде момиче, тъй като първото й дете било също момче. Това не е първия случай - имам някъде към 20 раждания в коли за спешна помощ, сподели още Радев. Не се чувствал като воин, а просто желал да оказва помощ на хората. Отнесох се доста отговорно към тази задача, без да имам искания, че съм нещо огромно или съм всезнаещ. Аз съм елементарен човек и си извършвам отговорностите и по наредбите на Министерството на здравеопазването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР