Една от най-загадъчните мистерии на индустрията на криптовалутите е напът

...
Една от най-загадъчните мистерии на индустрията на криптовалутите е напът
Коментари Харесай

Това ли е създателят на биткойн?

Една от най-загадъчните мистерии на промишлеността на криптовалутите е напът да бъде разкрита. Съд в Лондон се зае да позволи дебата за самоличността на създателя на биткойн, заяви.

Австралийският компютърен академик Крейг Райт влезе в свидетелската зала във Върховния съд и свидетелства, че той е индивидът зад " Сатоши Накамото ", псевдонимът, който е маскирал самоличността на основателя на биткойн.

Райт от дълго време твърди, че е Накамото. Група с нестопанска цел от софтуерни и крипто компании се пробва да потвърди, че той не е този за който се показва.

Процесът стартира в понеделник и се чака да продължи един месец, преди магистратите да се произнесат.
 Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени
Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Нуждата от " пари в брой " явно пораства

" Твърдението на Райт, че е Сатоши, е неистина, учредена на комплициран подправен роман, подсилен от подправяне на документи в промишлен мащаб ", сподели юристът Джонатан Хаф от името на Crypto Open Patent Alliance (COPA) при започване на процеса. " Тъй като неговите подправени документи и несъответствия бяха разкрити, той прибягна до нови фалшификации и все по-неправдоподобни извинения. "

Залогът от изхода по делото е контролът върху правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

Райт е употребявал изказванието си като откривател на биткойн, с цел да заведе дело, с цел да отблъсне разработчиците от по-нататъшното развиване на технологията с отворен код, твърди алиансът в своя иск. Решението ще засегне три висящи правосъдни каузи, които Райт е завел въз основа на желае си за владение на правата върху интелектуалната благосъстоятелност върху биткойн.

" Райт е заплашвал да банкрутира разработчиците, изпратил е вести за желанието си да ги съди и в действителност е взел участие в правосъдни разногласия против тях, като всичко това се основава на неоснователното изказване, че той е основателят на биткойн ", сподели алиансът в понеделник в изказване.
 Купуване на биткойн: Биткойн банкомати в България - Къде и по какъв начин?
Купуване на биткойн: Биткойн банкомати в България - Къде и по какъв начин?

Купуване на биткойн: Предимства от потребление на Биткойн банкомати в България

Тайнственият произход на биткойн датира от разгара на финансовата рецесия през 2008 година Статия, написана от човек или група, употребяваща псевдонима Накамото, изяснява по какъв начин цифровата валута може да се изпраща по света анонимно, без банки или национални валути. Накамото обаче като че ли изчезна три години по-късно.

Спекулациите по отношение на същинската идентичност се въртят от години и имената на няколко претенденти се появиха, когато Райт за първи път се появи, с цел да претендира за самоличността през 2016 година, единствено с цел да се върне в сенките, казвайки, че не е " имал смелостта " да даде повече доказателства.

Райт съобщи в съда във вторник, че той е основал технологията и загадъчната идентичност зад нея, която съгласно него се основава на възхищението му от японската просвета. Той сподели, че името е композиция от фамилното име на философа Томинага Накамото и Сатоши Дейвид, фигура в книга за американския магнат Дж. П. Морган, и воин от покемон.

Той сподели, че не желае основателят да бъде неизвестен, по тази причина употребява псевдоним, с цел да отбрани поверителността си.

" Това ми разреши да се съсредоточа върху работата си и подсигурява, че светлината на прожекторите остава върху нововъведенията и капацитета на биткойн, а не върху индивида зад него ", сподели той.
 Биткойн навлиза в най-дългата си печеливша серия от 3 години насам
Биткойн навлиза в най-дългата си печеливша серия от 3 години насам

Тази седмица вложителите чакат и решението на Фед за паричната политика
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР