Една фирма и два консорциума излязоха в битката за чистотата

...
Една фирма и два консорциума излязоха в битката за чистотата
Коментари Харесай

Една фирма и два консорциума се борят за чистотата в София и рекордния й бюджет

Една компания и два консорциума излязоха в борбата за чистотата в София и обезпечения за задачата рекорден бюджет от 143,3 млн. лв.. Петгодишен ще е срокът на договорите, които следва да се сключат.

Поръчката за събиране и превозване на боклуци, разчистване и поддържане на улици и места за публично прилагане в Столична община е разграничена на две обособени позиции.

Едната е за регионите „ Младост “ и „ Триадица “ (без частта сред бул.„ Витоша “, „ Позитано “, „ Христо Ботев “ и „ Патриарх Евтимий “). Тя е с планирана стойност 73.9 млн. лева без Данък добавена стойност.
Повече пари за разчистване на София следващата година - лъвският къс за компании към Домусчиев, Вълка и Титан
С гласовете на ръководещото болшинство в Столичния общински съвет - обединенията ГЕРБ-СДС и ВМРО- " Атака ", бе решено през 2021 година София...
Прочети повече
За нея кандидатства компанията „ ЗМБГ “ АД, която се свързва с братя Домусчиеви. Основен акционер с 60% от капитала й е компания " Директ Инвест " АД, останалите акции са владеене на " Бул Инвест Груп 2009 " АД. Сред действителните притежатели на акционерното сдружение е Даниела Славчева, която допреди 4 година е в Съвета на шефовете на ПФК " Лудогорец " – благосъстоятелност на двамата братя Кирил и Георги Домусчиеви. Останалите притежатели на сдружението „ ЗМБГ “ са Камен Арсов, Иван Бучков и Марио Ташев.
Другият претендент е консорциум „ Еко София Груп “. Водещ сътрудник в него е компанията „ АЕС-Х “ ООД, която е поддържала чистотата в регион „ Надежда “, има контракт с общините Елин Пелин, Шумен и с АПИ за зимното и превантивно поддържане на Автомагистрала „ Тракия “. Останалите съдружници в консорциума са: “РТК “ ООД, “ЕКО РЕСУРС-Р “ ООД, „ БКО “ ЕООД, “Еко Тийм София “ ЕООД и „ Еко Клийн Сървиз “ ЕООД.

Втората позиция е за регионите „ Витоша “ и  „ Овча купел “, чиято прогнозната стойност е 69,4 млн. лева без Данък добавена стойност.  

Оферта и за него са подали от „ Еко София груп “. Конкурентът им е консорциум „ София ЮГ “ с участници „ Нелсен – Чистота “ ЕООД (60%) и „ Ай ес Ви Трейд “ АД (40%). 

„ Нелсен – Чистота “ е еднолична благосъстоятелност на „ Титан Интернешанъл Холдинг “ АД. До 2016 година съучастник с  акционерното сдружение в „ Нелсен “ е бил Антон Принц Собиески Цу Шварценберг. 100% от акциите на „ Титан “ пък са владеене на Иво Иванов.
Спаси София желае прекъсване на търга за сметопочистване
Независимият претендент за кмет на Спаси София, Борис Бонев, се разгласи за прекратяването на търга за избор на реализатори за разчистване на...
Прочети повече
„ Ай ес Ви Трейд “ АД е 60% владеене на Веселин Танов и 40% на Слави Димитров.

Именно обединяването сред „ Нелсен “ и „ Ай Ес Ви Трейд “ е сегашният реализатор на контракта за непорочност за „ Витоша “ и „ Овча купел “ от 2017 година, който изтича през юни тази година. „ ЗМБГ “ пък дава отговор за „ Триадица “.  

Дотогава Столична община се надява да е избрала новите реализатори. Реално това може да се случи при изискване, че няма обжалване на процедурата.

Изискванията за двете позиции са претендентите да разполагат с 14 профилирани камиона за контейнери с битов боклук, девет за транспортиране на едрогабаритни и строителни боклуци,  14 - за транспортиране на едрогабаритни и строителни боклуци, една машина за стерилизация, една за накъсване на клони, три вакуумни машини за разчистване на тротоари, 14 камиона с автоцистерна с маркуч и дюзи (водоноски), 4 автометачни машини, 18 профилирани мултифункционални коли за зимно разчистване и други   

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР