Единственият българин в тенис елита Григор Димитров си усложни задачата

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров си усложни задачата
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира Музети на старта в Париж

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров си усложни задачата на старта на “Мастърс ”-а в Париж, само че въпреки всичко реализира втора поредна победа в границите на две седмици против 22-рия в света Лоренцо Музети - 6:2, 6:7(4), 6:3 за 2 часа и 7 минути игра.

Топ ракетата ни беше извънредно безапелационен в първия сет и с два пробива го завоюва за единствено 37 минути. Във втората част изглеждаше, че ще се стигне до още една рутинна победа, тъй като Гришо поведе с пробив, имаше мачбол на посрещане и в последна сметка сервираше за успеха. Точно тогава обаче настъпи спад в сервиса му, който докара до връщане на пробива, а същото продължи в тайбрека.

Музети обаче не можеше дълго да се радва на “възкресението ” си и “втория си живот ” в срещата, тъй като рано-рано Димитров наложи предимство в третата част и към този момент беше праволинеен.

" Наградата " на Григор обаче за втори следващ път ще бъде мач с Даниил Медведев още във втори кръг, както беше предходната седмица във Виена, което се случва извънредно рядко в международния тенис.

Той въпреки всичко съблюдава традицията да печели откриващите си мачове в кариерата в Париж - 11 от 11, а за 2023-та като цяло е губил единствено два пъти при първото си излизане на корта в шампионатите. Изключенията са на “Мастърс ”-а в Синсинати при провалянето с 2:6, 2:6 от Александър Зверев и на “Мастърс ”-а в Индиън Уелс, когато българинът се отхвърли поради травма при започване на третия сет против Джейсън Къблър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР