Един от основните фактори, поради които една страна се определя

...
Един от основните фактори, поради които една страна се определя
Коментари Харесай

Това са държавите с най-здраво население

Един от главните фактори, заради които една страна се дефинира като здрава е съществуването на дълголетници, написа каналът " 7-те НАЙ " във vbox7. Ето и кои са 7-те най-здрави страни, както и кои са аргументите за дългия живот на популацията ѝ.

Норвегия

Внушителната междинна дълготрайност на живота в Норвегия е резултат от дейния норвежки метод на живот, диета, богата на омега-3 мастни киселини и постоянна здравна система. Страната се гордее с опциите си за обучение, ниско равнище на безработица и положителната инфраструктура.

Исландия

Диетата играе съществена роля в увеличението на междинната дълготрайност на живота в Исландия, като потреблението на риба, богата на омега-3 мастни киселини се грижи за здравето на сърцето. Други фактори са положителната интензивност на популацията, отличните медицински грижи и просветителна система, както и положителния ген на локалните поданици.

Израел

Основната загадка за дълголетието на Израел е средиземноморската диета, ниската консумация на алкохол и тясната фамилна конструкция. Най-важният фактор, влияещ върху дълголетието в Израел, е ефикасната израелска здравна система, която подсигурява здравни грижи за всеки.

Италия

Най-вече в Сардиния, продължителността на живот е извънредно висока, а аргументите са средиземноморската диета, виното, мощните фамилни полезности и дългите разходки.

Испания

Според прогнозите до 2040 година испанците ще водят класацията за най-дълга дълготрайност на живота в света. Основните фактори, поради които испанците са толкоз здрави са удобния топъл климат, средиземноморската диета, която понижава възпаленията в тялото и усъвършенства функционалността на кръвоносните съдове. Силната обществена политика и публично доближаване също способстват за здравето на нацията.

Швейцария

Поддържането на интензивност е основен фактор за положителното здраве в Швейцария, а планините работят като детска площадка за локалните поданици. Освен това, швейцарците се гордеят и с огромната си сплотена общественост.

Япония

Най-очевидната причина, заради която японското население има толкоз дълга дълготрайност на живота е обичайна диета на страната. Японската просвета взема поради психологичното благоденствие и предизвиква хората да останат свързани с другите, както и с природата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР