Двукратната световна шампионка на 400 метра с препятствия Фемке Бол

...
Двукратната световна шампионка на 400 метра с препятствия Фемке Бол
Коментари Харесай

Фемке Бол триумфира на 400 метра със световен рекорд, Грант Холоуей над всички на 60 метра с препятствия на световното по лека атлетика в зала

Двукратната международна шампионка на 400 метра с трудности Фемке Бол от Нидерландия усъвършенства личния си международен връх в бягането на 400 метра и завоюва купата на международното състезание по лека атлетика в зала в Глазгоу, Шотландия, а Грант Холоуей беше най-бърз на 60 метра с трудности при мъжете и завоюва пети златен орден в кариерата си в тази дисциплинираност.

24-годишната Бол, която завоюва бягането на 400 метра с трудности и пробяга ефектен пост, с цел да обезпечи златото на Нидерландия в женската щафета на 4 по 400 метра на миналогодишното международно състезание навън в Будапеща, заслужи първото място в Глазгоу с ново върхово достижение от 49.17 секунди, подобрявайки предходния си връх от доскоро под две седмици.

Втора се подреди другата нидерландка в конкуренцията Лике Клаверс 50.16 секунди, а подиумът американката Алексис Холмс с персонален връх от 50.24 секунди.

При мъжете на 400 метра победител стана Александър Доом от Белгия с народен връх от 45.25 секунди, следван от двукратния европейски първенец в зала Карстен Вархолм от Норвегия с 45.34 и Рушийн МакДоналд от Ямайка с 45.65 секунди.



На 60 метра с трудности предстоящо купата завоюва американецът Грант Холоуей със 7.29 секунди, изравнявайки върха на шампионатите. По този метод Холоуей отбрани златото си от Белград 2022 и усили серията си следващи години без загуба в бягането с трудности на закрито на девет.

Италианецът Лоренцо Симонели финишира втори с народен връх от 7.43 секунди, а трети се подреди Джъст Куау-Матей от Франция със 7.47 секунди.

При дамите в спринта на 60 метра изненадващо победи Жулиен Алфред от Сейнт Лусия с 6.98 секунди, побеждавайки огромната любимка Ева Свобода от Полша, която остана втора със 7.00 секунди. Бронзовото отличие заслужи италианката Зайнеб Досо със 7.05 секунди.

В същото време Ел Сен Пиер стана първата американка със международна купа на 3000 метра в зала, откакто довечера спря хронометрите на 8:20.87 минути, изпреварвайки международната шампионка на 10 000 метра Гудаф Цегай от Етиопия в последните 25 метра.

При мъжете на 3000 метра триумфът заслужи британецът Джош Кър със 7:42.98 минути пред американеца Яред Нугусе, който завоюва първия си орден от международен шампионат и Селемон Барега от Етиопия.



В овчарския скок при дамите златото заслужи още една представителка на домакините - Моли Кодъри с 4.80 метра, която изпревари новозеландката Елиза Маккартни със същия резултат. Олимпийската шампионка Кейти Муун от Съединени американски щати пък не съумя да стигне до първата си купа на закрито и в последна сметка заслужи бронза с 4.65 метра. За страдание, отблъскващ случай помрачи конкуренцията, откакто французойката Марго Шеврие счупи левия си гален и беше изкарана на носилка от бранша.

Юг Фабрис Занго от Буркина Фасо предстоящо победи в надпреварата в тройния скок, като международният рекордьор в зала си обезпечи първото място с резултат от 17.53 метра. Място на почетната стълбичка си осигуриха още алжирецът Ясер Мохамед Трики със 17.35 метра и португалецът Тиаго Перейра със 17.08 метра.

Световното състезание по лека атлетика в зала в Глазгоу завършва с две сесии в неделя (3 март), които ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3 и на уеб страницата bntsport.bg!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР