Две трети от привържениците на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) подкрепят

...
Две трети от привържениците на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) подкрепят
Коментари Харесай

2/3 от Германската социалдемократическа партия подкрепят коалиция с Меркел

Две трети от последователите на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) поддържат сформиране на съдружно държавно управление с консерваторите на канцлерката Ангела Меркел, сочи допитване, представено от Ройтерс.

Анкетата на института Кантар Емнид за районната вестникарска група Функе демонстрира, че 66% от запитаните желаят " огромна коалиция ", а единствено 30% избират предварителни избори.

При поддръжниците на консерваторите съдружно държавно управление има поддръжката на 78%.

В започващо от 20 февруари гласоподаване по пощата от 464-те хиляди членове на ГСДП ще се изиска да поддържат подписаната предходната седмица сред партийните водачи четиригодишна управническа стратегия.

Резултатите от това гласоподаване ще бъдат оповестени на 4 март. Ако съдружното съглашение бъде отхвърлено, най-вероятно ще има предсрочни избори.

В анкетата се показва още, че 49% от германците желаят Меркел да изкара нов четиригодишен мандат като канцлер, а 44% желаят тя да напусне поста преди да е изминал мандатът й.

Почти три четвърти от последователите на консерваторите желаят цялостен канцлерски мандат за Маркел, до момента в който 86% от поддръжниците на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " желаят тя напусне преди края му.

(БТА)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР