Две години продължава войната в Украйна. Официалната версия на Москва

...
Две години продължава войната в Украйна. Официалната версия на Москва
Коментари Харесай

Историк: В руските учебници няма Украйна, а Югоизточна Русия

" Две години продължава войната в Украйна. Официалната версия на Москва е, че няма такава страна. С няколко ракети ще върнем тези хора назад в съветската държавност, е идеологията на настоящата война. Променени са съветските учебници по история и там написа, че няма украинци - това е Югоизточна Русия ", сподели историкът Димитър Атанасов пред “Фокус ".

“Няма подозрение, че ръководството на Путин има характерностите на тирания. Отнема се свободата на инакомислещите, които заплащат за дързостта си и с живота си - това е образецът на Навални. Няма народна власт. Режимът на Русия е тоталитарен ", сподели още Атанасов.

“Руският режим употребява принуждение във всичките му форми. В Русия се построява фетиш към водача. Виждаме детайли през днешния ден присъщи на култа към Сталин ", безапелационен е специалистът.

“Обществото става демократично, когато има демократично водачество. Съществува схващането, че огромните страни би трябвало да се ръководят със мощна ръка, което е партизанското име на тоталитаризма. Това значи, че Съединени американски щати, Канада и Австралия, да вземем за пример, би трябвало да се ръководят с камшик, по този начин ли? ", попита риторично историкът.

“За 30 години, в които съществува българска народна власт, обществото ни много израсна. Имаме митинги при всяка неправда - това е добър белег за демократично развиване ", проучва Атанасов.

“Никой не пита руснаците какво желаят за страната си - това ще се потвърди на идните президентски избори ", счита събеседникът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР