Двамата се обединиха около мнението, че документът ще допринесе за

...
Двамата се обединиха около мнението, че документът ще допринесе за
Коментари Харесай

България и Лихтенщайн преговарят за спогодба за избягване на двой...

Двамата се сплотиха към мнението, че документът ще способства за подсилване на икономическите връзки сред двете страни. Министър Василев настоя в съглашението да залегне засилен продан на данни сред двете данъчни администрации. „ Силните партньорства в Европа са изключително значими в политически несигурни времена. Затова желаеме да засилим връзките с България и да ги укрепим със съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане “, означи министър председателят Риш. 

 

В последните години стокооборотът сред България и Лихтенщайн бележи растеж. През 2021 година Лихтенщайн е изнесъл артикули за България на стойност 13 милиона франка, което е нарастване от близо 50 % по отношение на миналата година. Директният импорт на артикули от България пораства с над 70 % и възлиза на 8,5 милиона франка. 

Фокус в двустранните диалози бяха и тематиките на европейската политика и финансовите въпроси в еврозоната. Министър Асен Василев информира, че България работи интензивно, с цел да покрие Маастрихтските критерии и се чака страната да се причисли към еврозоната през 2025 година. Двамата финансови министри разговаряха и за съветската експанзия против Украйна и нейните обществени и стопански последствия, в това число в Черноморския район.

 

Министър Асен Василев беше на еднодневно работно посещаване по покана на лихтенщайнската страна. В рамките на програмата той посети и Hoval – компания, която има индустриална база и в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР