Двамата обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала Крокус сити

...
Двамата обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала Крокус сити
Коментари Харесай

Двама обвиняеми за терористичното нападение край Москва се признаха за виновни

Двамата обвинени за терористичното нахлуване в концертната зала " Крокус сити хол " край Москва в петък се признаха през днешния ден за отговорни, съобщи ТАСС и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдът им наложи мярка за неотклонение арест със период до 22 май в очакване на процеса.

Единият от обвинените, разпознат като Далерджон Мирзоев, съобщи пред съдията, че е жител на Таджикистан.

Другият обвинен е разпознат в известие в Телеграм на районния съд на регион Басманни като Саидакрами Муродали Рачабализода, заяви Ройтерс. Националността му не се прецизира.

Руските управляващи оповестиха, че по отношение на нападението са арестувани общо 11 души, в това число двамата директни причинители, които са били арестувани в Брянска област на към 340 км югозападно от Москва.

По данни на съветските управляващи досега жертвите от нападението против концертната зала са 137, а ранените 182. Сред починалите има и една арменска гражданка, заяви арменското външно министерство, представено от ТАСС.

Отговорност за нападението пое  " Ислямска държава-Хорасан ". Два дни след нападението групировката разгласява видеозапис на всеобщата пукотевица.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР