Двамата мъже, задържани за грабеж от игрална зала Ескейп“ в

...
Двамата мъже, задържани за грабеж от игрална зала Ескейп“ в
Коментари Харесай

Извършителите на обира на казино в Генерал Тошево са рецидивисти със стари присъди

Двамата мъже, арестувани за обир от игрална зала „ Ескейп “ в град Генерал Тошево, са неведнъж осъждани за обири и грабежи, а по-възрастният и за палежи. Те са от Генерал Тошево, единият е на възраст 22 години, а другият е на 37 години. Грози ги присъда от 3 до 10 години отнемане от независимост. Това заяви на брифинг през днешния ден прокурор Даниел Илиев – представител на Районна прокуратура – Добрич във връзка случая с грабежа на игрална зала в Генерал Тошево, осъществен на 29 януари. 

Двамата арестувани са работили в изискванията на съучастничество. Престъплението е осъществено в ранните часове на 29 януари – към 3 ч. Тогава игралната зала е била отворена, само че сега не е имало клиенти. Влизайки, по-възрастният мъж е създал изстрел с газов револвер. Двамата са съборили крупието на земята и са завързали ръцете й с шведска лента. Това е попречило тя да успее да натисне паник бутона, посочи прокурорът, добавяйки, че залата не е имала физическа защита, само че са инсталирани камери, записите от които са конфискувани.

Отивайки зад бара, двамата са взели от там сумата от 5 000 лева, портативен компютър и телефона на крупието. Взет е и сейф с 25 хиляди лева Двамата са напуснали игралната зала, като единият от тях се е заел с укриване на облеклата, с които са били по време на грабежа, а другият е подхванал дейности по укриване на взетите пари.

Междувременно крупието съумява да се освободи, прибрала се вкъщи си и дружно със брачна половинка си подават сигнал за закононарушението. При подхванатите оперативно-издирвателни мероприятия причинителите са открити и арестувани за период от 24 часа. Повдигнато им е обвиняване за осъществен обир в изискванията на съучастничество. С разпореждане на наблюдаващия прокурор задържането им е с продължен период до 72 часа. Днес следва да се внесе искане в Районен съд - Генерал Тошево за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, посочи представителят на Районна прокуратура – Добрич.

Предвид това, че 37-годишният причинител е осъждан, освен за обири и грабежи, само че и за палежи, следва да се реши дали за него не е налице и рисков рецидив, което води до по-тежко наказване – отнемане от независимост за период до 20 години, добави прокурор Илиев.

От думите му стана ясно, че към момента не е открита цялата открадната сума и сега текат претърсвания тук-там, посочени от единия причинител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР