Двама учители от Средното училище Васил Левски в град Опака

...
Двама учители от Средното училище Васил Левски в град Опака
Коментари Харесай

Починаха двама учители от Опака |

Двама учители от Средното учебно заведение " Васил Левски " в град Опака са умряли през последната седмица, оповестява БНР.

Това са Румяна Георгиева на 49 години и Диян Йорданов на 43 години.

При Георгиева, която е била диабетичка, има позитивен PCR тест от 30 октомври. Причината за гибелта ѝ е затруднение от коронавирусната зараза.

Йорданов също е имал грипоподобни признаци, само че не си е правил тест, добави шефът на образователното заведение. По думите му педагогическият екип е обезпокоен, стрес има и измежду учениците и техните фамилии.

Днес профилирана компания ще извърши стерилизация в образователното заведение. За утешение и на възпитаниците на учебното заведение, и на родителската общественост шефът е изискал от Министерството на образованието и науката от на следващия ден да се премине към образование в електронна среда от разстояние. Вече има удостоверение за учениците от 5 - 7 клас, чака се и за най-малките от 1 - 4 клас.

В междинното учебно заведение Опака работят общо 24 души педагогичен личен състав. Към днешна дата има един с ковид (диагностициран на 31 октомври) и деветима отсъстващи поради грипоподобни признаци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР