Душата си продаваме за едно парче от тази невероятно вкусна,

...
Душата си продаваме за едно парче от тази невероятно вкусна,
Коментари Харесай

Шоколадова торта с лешници

Душата си продаваме за едно парче от тази необикновено вкусна, топяща се в устата и мощно шоколадова торта!

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 7 бр.
● захар - 7 с.л.
● брашно - 7 с.л. с връх
● бакпулвер - 10 г
● какао - 2 с.л.

за пълнежа


● лешници - 300 г
● течен шоколад - 500 г
● масло - 50 - 60 г
● шоколад - 100 г черен (твърд)
● сметана - 200 мл бита
● сметана - 350 - 400 мл заквасена
● пудра захар - 200 г
● какао - 1 с.л.

за сиропа


● вода - 600 мл гореща
● захар - 300 г

за глазурата


● шоколад - 300 г млечен
● лешници
● сметана

Начин на подготвяне

Първо се подготвя блатът. Отделят се белтъците от жълтъците. Трябва да оставите жълтъците в черупките или други подобаващи съдове, с цел да стоят настрана един от различен. Белтъците се разрушават на корав сняг, след което последователно се прибавя захарта лъжица по лъжица.

Един по един се прибавят и жълтъците, като задачата и да разбиете доста добре сместа. За да се подсигурите може да добавите 10 г бакпулвер към брашното. Към яйчената примес последователно се прибавя и авансово пресятото с какао брашно.

Готовата примес се изсипва в авансово намазнена форма и се пече към 40-45 минути в предварителна нагрята на 200 г фурна. Изважда се, оставя се да се охлади и се разделя на 2 или 3 блата.

За крема: Разтопете течния шоколад на водна баня дружно с маслото и разбърквайте до приемането на гладка примес. В обособен съд разтопете 100 г шоколад на спокоен огън.

Добавете и заквасената сметана и разбъркайте до приемането на равен крем, като внимавате да не кипне. Свалете от котлона и прибавете заквасената сметана, пудрата захар и какаото и разбийте с миксер. Последно се прибавят задачите лешници и се разбърква на ръка.

Загрейте водата, прибавете захарта и разбърквайте до цялостното ѝ разтваряне. Сиропирайте долния блат. Намажете поредно с разтопения течен шоколад, от горната страна сложете 1/2 от сметановия крем с лешници.

Поставете втория блат и повторете процедурата. Поставете и третия блат, сиропирайте го, намажете го с тъничък пласт сметанов и го залейте с разтопен млечен шоколад. Остатъкът от сметановия крем се употребява, с цел да се намаже шоколадовата торта в профил.

Приберете за 4-5 часа в ледник и сервирайте добре охладена.

Шоколадовата торта с лешници е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР