Духовният лидер Далай Лама се появи в притеснително видео. На

...
Духовният лидер Далай Лама се появи в притеснително видео. На
Коментари Харесай

Далай Лама целуна момче и предизвика вълна от възмущение ВИДЕО

Духовният водач Далай Лама се появи в притеснително видео. На фрагментите се вижда по какъв начин световноизвестният притежател на Нобелова премия за мир, кани малко момче на сцената на събитие в планинския град Дарамшала през февруари. От записите, които обиколиха мрежите, се вижда по какъв начин Лама целува детето по устата, след което му споделя, да му „ смуче езика “.

Кадрите провокираха вълна от рецензии и отвращение.

В изказване от понеделник офисът на Далай Лама сподели, че той желае да се извини на момчето и фамилията му, както и на многото си другари по света, за болката, която думите му може да са предизвикали, добавяйки, че съжалява.

„ Негово светейшество постоянно нервира хората, които среща, по почтен и палав метод, даже обществено и пред камери “, се споделя в изказването.

Самоличността на момчето не е известна. Той е участвал на събитие с фондация M3M, филантропското звено на индийската компания за недвижими парцели M3M Group, основана в Дарамшала, където Далай Лама живее.

„ Осъждаме всяка форма на принуждение над деца. В тибетската просвета има странности по отношение на проявлението на език, само че това видео сигурно няма никакво културно изложение и даже да имаше, такива изрази не са допустими, “ споделиха от Център за права на детето в Делхи.



Сегашният Далай Лама, Тензин Гяцо, е най-известната жива будистка фигура в света.

Главният нравствен водач на школата на тибетския будизъм „ Жълтата шапка “, Далай Лама е уважаван от милиони като преобразяване на своите 13 прародители.

Духовният водач е основан в Индия от 1959 година след несполучливо тибетско въстание против китайските окупационни сили. По-късно той основава държавно управление в заточение в северния индийски град Дхарамшала, повеждайки хиляди почитатели.

Февруарският случай не е първият път, когато осемдесетгодишният провокира разногласия през последните години.

Той се извини след изявление за BBC през 2019 година, по време на което сподели, че в случай че жена Далай Лама би трябвало да го наследи, тя би трябвало да бъде по-привлекателна.

Предходната година той предложи Европа да остане за европейците, когато приказва за възходящото равнище на африкански бежанци, навлизащи в континента.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР