Дубай е на път да добави още една перла към

...
Дубай е на път да добави още една перла към
Коментари Харесай

Къде ще се строи най-високата жилищна часовникова кула в света - четири пъти по-висока от Биг Бен

Дубай е на път да добави още една перла към града си - кулата Aeternitas, публично обнявена на събитие предходната седмица, ще бъде най-високата жилищна часовникова кула в света със зашеметяващите 450 метра височина - четири пъти по-висока от Биг Бен в Лондон и единствено 22 метра по-ниска от най-високата жилищна постройка в света - Central Park Tower в Ню Йорк.

Това ще бъде втората най-висока часовникова кула в света след Makkah Clock Royal Tower в Мека, Саудитска Арабия. Aeternitas Tower е планувана от основания в Дубай бизнесмен на недвижими парцели London Gate и швейцарския производител на първокласни часовници Franck Muller, споделя CNN.

Циферблатът на часовника ще бъде голям. 40 метра висок и 30 метра необятен. Създателите считат, че той ще се вижда от шест километра заради огромната височина на постройката.

Жилищната постройка ще предлага 649 жилища с една до три спални.

Жителите ще разполагат с камериери и пазач и ще имат достъп до хотелски услуги и уреди, само че с уединението, комфорта на дома. В постройката ще има фитнес зала, корт, спа център, йога студиа и плувен басейн, кино зала, музикална зала и библиотека. Проектът ще бъде приключен 2027 година, съгласно London Gate. London Gate стартира и продажбите предходната седмица, като жилищата с една спалня стартират от 435 600 $.

Името на кулата значи " безкрайност " на латински и е въодушевено от сбирката часовници Franck Muller Aeternitas - един от най-сложните дизайни на марката.

Сградата ще е издигната с първокласни материали като гладък метал, който ще е в контрастност с мраморни повърхности смели цветове.

Aeternitas е част от все по-нашумялата наклонност в Дубай за първокласни парцели. Строителството им процъфтява в емирството, а брандираните резиденции - съдействие сред дизайнерски марки и строителни бизнесмени, стават все по-популярни.

Към октомври 2023 година има 51 приключени плана в града, и ще бъдат двойно повече до пет години, съгласно Savills Research. Марки като фешън къща Karl Lagerfeld, автомобилният производител Mercedes-Benz и 25Hours оповестиха жилищни планове през 2023 година.

Това е първият сходен жилищен план на London Gate, само че не и последният, като компанията ще разгласи идващото си партньорство до края на първото тримесечие на годината.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР