Доскорошният шеф на Охранителна полиция в Стара Загора Илиян Илиев,

...
Доскорошният шеф на Охранителна полиция в Стара Загора Илиян Илиев,
Коментари Харесай

Началник от МВР-Стара Загора, уволнен след смъртта на Пламен Пенев, става зам.-кмет на Мъглиж

Доскорошният началник на " Охранителна полиция " в Стара Загора Илиян Илиев, който беше отхвърлен след съдбовния арест на Пламен Пенев, се е сдобил с нов управителен пост - този път не в Министерство на вътрешните работи, а в община Мъглиж.

Илиев е назначен за заместник-кмет на общината, като ще дава отговор за сектор " Обществен ред, сигурност, капиталова политика и устройство на територията ".

Кмет на община Мъглиж е Душо Гавазов от ГЕРБ.

Възпитаникът на Академията на Министерство на вътрешните работи Илиян Илиев до момента е работил единствено в системата на полицията.

Илиев беше един от двамата управителни фрагменти, които бяха принудени да подадат оставка поради убийството на Пенев. Вторият освободен беше зам.-директорът на ОДМВР-Стара Загора, който по това време е изпълнявал титулярните функционалности на началник на службата.

58-годишният някогашен първенец по битка почина при арест, последвал полицейска гонка в Стара Загора. Аутопсията сподели, че Пенев е умрял от задушаване.

Новината за назначението на Илиев като зам,.-кмет идва ден след визитата на вътрешния министър Калин Стоянов в Стара Загора. Пред публицисти той съобщи, че има още двама чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са отстранени и следва да бъдат уволнени поради гибелта на Пламен Пенев.

Сред тях обаче не е Лазар Христов - шеф на ОДМВР Стара Загора, за който има данни, че персонално е участвал на мястото на гибелта на Пенев.

Според уеб страницата " За истината " Христов даже е давал инструкции на следователя и на правосъдните лекари. Аргументът на Калин Стоянов да не го уволни е, че в оня миг Христов бил в отпуск. " За истината " цитира свои източници в Министерство на вътрешните работи, съгласно които рокадите са довели до недоволство в старозагорската полиция, а Илиян Илиев изискал пояснение от министъра на вътрешните работи за какво го принуждават да поеме персонална отговорност, до момента в който шефът на регионалната полиция не е глобен.

" Към момента на трагичния случай господин Христов не е бил публично на работа. Отишъл е защото се е случило, това е тежко закононарушение, обикновено е да отиде там. Имало е различен човек, който е изпълнявал тогава длъжността " шеф ", сподели Калин Стоянов на конференцията в Стара Загора на 29 януари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР