Доскорошната фурия на политическия терен и ексомбудсман Мая Манолова, опраскала

...
Доскорошната фурия на политическия терен и ексомбудсман Мая Манолова, опраскала
Коментари Харесай

Мая Манолова прецакала Стефан Янев да стане посланик във Виена

Доскорошната хала на политическия терен и ексомбудсман Мая Манолова, опраскала водача на „ Български напредък “ Стефан Янев в опита му да стане дипломат във Виена.

Вместо това влиятелният пост бе ангажиран от щерката на мъжа на Манолова и някогашен боен министър Ангел Найденов – Десислава Найденова.

Припомняме, че Манолова разведе Найденов с ученическата му обич доктор Нина Найденова, с цел да се омъжи за него.

 

Изглежда движеща мощ в тази ситуация е освен настойчивостта на кюстендилската юристка пред Румен Радев, прокарала пътека до кабинета му по въпроса, а и фактът, че и Манолова и Найденов са от върлите съперници на Българска социалистическа партия лидерката Корнелия Нинова, какъвто е и самият президент.

 

Тази детайлност от задкулисието на кадруването изплува около следващата политическа трансформация на Манолова, която за идните изключителни парламентарни избори се сплоти с новоизгрялата алена звезда анти-Нинова – Ваня Григорова. Двете ще се явят на вота на 9 юни с общи листи. Причината е, че някогашната синдикалистка сложила неприемливи условия на „ Левицата “, която я изстреля във висините на политическото внимание на последните локални избори, както заяви нейният представител Костадин Паскалев. Вероятно и самата Манолова не се радва на дружелюбен банкет в „ Левицата “, откакто избра да отскочи оттова при Григорова.

 

„ Майчето е като богомолка, докопа ли някого, убива го “, разясняват наблюдаващи от близко политическите митарства на Манолова. И с облекчение установяват, че някои леви кръгове са се отървали от наличието й относително мъчително.

 

Неотдавна Мая Манолова подложила динена кора на владеещия съвършено немски език с натовска военна подготовка ген. Стефан Янов, който се стягал за посланическия пост във Виена. Манолова прецакала генерала в интерес на дъщерята на мъжа си от първия му брак по време на служебното държавно управление на Гълъб Донев в края на2022 година на старта на първия му мандат.

 

Предложението за Десислава Найденова обаче е направено още по време на постоянната външна министърка Теодора Генчовска, но  тогавашният министър председател Кирил Петков не внася номинациите за посланици на съвещание на държавното управление. Самата Генчовска е била подчинена на Найденов, до момента в който той беше боен министър в кабинета на Пламен Орешарски.

 

Дъщерята на Ангел Найденов – Десислава Найденова, отскочи високо в дипломатическата кариера от скромния пост на шеф на отдел, обвързван с работата с Европейския съюз в Министерство на външните работи. И за сметка на надалеч по-шлифования и внушителен ген. Стефан Янев и с изключителното подпомагане на „ представителката на кюстендилската юридическа школа “, както многозначително наричаше Мая Манолова починалият съпартиец и надълбоко почита правист проф. Любен Корнезов.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: квас манолова Любен Корнезов Ангел Найденов Десислава Найденова Румен Радев Корнелия Нинова Ваня Григорова Гълъб Донев Стефан Янев Костадин Паскалев Теодора Генчовска МВнР
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР