Досещате се колко е вкусно това гювече с език и

...
Досещате се колко е вкусно това гювече с език и
Коментари Харесай

Свински език в гювече

Досещате се какъв брой е вкусно това гювече с език и гъби и също по този начин с какво вино върви

Необходими Продукти

● лук - 1 бр. (малка до приблизително огромна глава)
● моркови - 3 бр. (настъргани или доста наситно нарязани)
● червени чушки - 1 бр. (печена)
● яйца - 2 бр.
● свински езици - 3 бр.
● домати - 2 с.л. (може и доматена паста, пюре и др.)
● гъбки - 4 бр.
● сол
● черен пипер
● чубрица - на усет

Начин на подготвяне

Ако чушката е сурова, започнете с нея, с цел да може да придобие по този начин стремежи и златист тен както и да пусне усета и аромата си. Ако е печена, я оставете за най-после, преди да подредите самото апетитно гювече.

“Позлатете ” лука дружно с моркова. След като са подготвени лукът и морковът, прибавете нарязани на по-едро гъбите и чушката. Подправете с черен пипер, сол и чубрица и издърпайте от котлона и оставете да почива под похлупак.

Свинските езици би трябвало да са сварени, почистени и нарязани на кръгчета с дебелина към сантиметър. Аз употребявам извънредно доста тенджера под налягане и там са ми нужни 20 - 25 минути, с цел да сваря езиците.

Докато подготвям зеленчука, паралелно подготвям и сварявам езика. Така всичко ми е готово паралелно. Езиците съм разделила на половина за двете порции.

На дъното на гювечетата поставям малко от зеленчуковата примес, следват малко езици и тук е мястото за мекото сирене, в случай че се поставя такова - може и без. Пак поставям малко от зеленчуковата примес, следвано от език. Накрая прибавям домата (чери доматки) - недопечен, доматена паста или каквото ползвате.

Захлупвам с капачето и поставям за 20 минути във фурната на 200°C. Като минат, изваждам деликатно, тъй като доста пари, върху дървена дъска, с цел да не се спукат самите съдове и блъскам по едно яйце на всяко гювече.

Захлупвам ги и ги връщам във фурната за 5 -7 минути, като я изключвам.

Когато яйчицата побелеят, само че са рохки в средата, свинският език в гювече е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР