Дори след дългия му и въздействащ живот като милиардер инвеститор

...
Дори след дългия му и въздействащ живот като милиардер инвеститор
Коментари Харесай

Петте съвета на милиардера Чарли Мънгър за финансов успех

Дори след дългия му и въздействащ живот като милиардер вложител и дясната ръка на " Оракула от Омаха " Уорън Бъфет, мъдрите думи на Чарли Мънгър не престават да живеят, вдъхновявайки другите към благосъстояние и триумф.  изброява пет съвета от Мънгер, които безспорно са съдействали за неговия дълъг живот, финансов триумф и най-важното - благополучие.

1. Харчете по-малко, в сравнение с печелите

Не е изненадващо, че Мънгър счита, че ще останете щастливи, в случай че живеете съгласно опциите си. По този начин можете да намалите напрежението към задълженията си и растящите разноски. Ако харчите по-малко от това, което печелите, имате защитна мрежа, в случай че разноските ви се покачат или приходите ви спаднат. Освен това освобождава пари за вложения и генериране на въздържан приход.

2. Инвестирайте рационално

" Толкова е елементарно да харчите по-малко, в сравнение с печелите, и да инвестирате хитро ", сподели Мънгър на акционерите по време на една историческа среща на Berkshire Hathaway.
 Уорън Бъфет: Мога да сложа завършек на бюджетния недостиг на Америка за пет минути
Уорън Бъфет: Мога да сложа завършек на бюджетния недостиг на Америка за пет минути

Коментарът е изработен преди години, само че предлагането е по-актуално от всеки път

Подобно на Бъфет, Мънгър следвал философията за задържане на вложенията си. " Големите пари не са в пазаруването и продажбата, а в чакането ", сподели той.

Той също по този начин поучава да инвестирате в бизнеси, които на практика всеки може да ръководи. " Ако няма да издържи малко неприятно ръководство, това не е кой знае какъв бизнес ", сподели той. Въпреки това, не търсете бизнеси, които се ръководят зле като обща процедура: " Ние не търсим неприятно ръководство, даже и да можем да го издържим. "

3. Продължете да учите

Да се научите по какъв начин да инвестирате и да извършите верния избор лишава време. Но в случай че желаете да се научите, нищо не може да ви спре: " Играта на живота е играта на безконечното учене. Поне е по този начин, в случай че желаете да спечелите. "

Ученето през днешния ден може да одобри доста форми, от навестяване на уроци до слушане на подкасти или гледане на видеоклипове в YouTube. Но Мънгър натъртва на един от тези най-хубави способи за придобиване на познания: " През целия си живот не съм познавал мъдри хора, които да не са чели от самото начало - нито един. "
 Уорън Бъфет уточни наследника си в Berkshire, подари акции за още $900 милиона
Уорън Бъфет уточни наследника си в Berkshire, подари акции за още $900 милиона

За идващ изпълнителен шеф на капиталовата компания той планува 61-годишния Грег Абел

4. Останете дисциплинирани

Малките привички могат да доведат до огромни резултати с течение на времето. Един от най-големите препоръки на Мънгър е да намерите надеждни хора, с които да работите и на собствен ред " правете това, което би трябвало да вършиме ". Когато хората знаят, че могат да разчитат на вас, без значение дали в бизнес или други връзки, това доверие може да ви заведе надалеч.

5. Избягвайте токсичните хора

Въпреки че желаете да търсите и да се обграждате с надеждни хора, вие също би трябвало да избягвате токсичните, поучава Мънгър. " Страхотен урок от живота е да ги изгоните от живота си и да го извършите бързо ", казава той по време на работна среща. " Ако вършиме всички тези неща, съвсем несъмнено е, че ще съумеете. Ако не го извършите, ще имате потребност от доста шанс ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР