Дори не сме си и помисляли, че можем да направим

...
Дори не сме си и помисляли, че можем да направим
Коментари Харесай

Шоколадови еклерови лебеди

Дори не сме си и помисляли, че можем да създадем обичаните шоколадови еклери толкоз красиви

Необходими Продукти

За тестото


● прясно мляко - 200 мл
● олио - 200 мл или 200 г (или масло)
● брашно - към 400 г
● яйца - 10 бр.

За крема


● прясно мляко - 900 мл
● яйца - 3 бр.
● нишесте - 90 г
● масло - 75 г
● захар - 250 или 300 г
● ванилия - 2 ампули

За глазура


● шоколад - 100 гр
● сладкарска сметана - 200 мл

Начин на подготвяне

Слагаме млякото и олиото на котлона и когато заври, прибавяме брашното. Бъркаме, до момента в който стартира да се отлепва от тенджерата.

Махаме от котлона и оставяме пареното тесто встрани да изстине.

През това време си подготвяме ванилов крем.

Разбърквам нишестето със захарта и добавям яйцата. Бъркам с бъркалка до гладка примес. Слагаме прясното мляко на котлона. Преди да заври, махаме от котлона и на лека бликам прибавяме част от млякото в яйчената примес.

След това връщаме яйчената примес в млякото и бъркаме до втвърдяване на крема като застройка на супа). Прибавяме ванилията и маслото и продължаваме да бъркаме до усвояването на маслото. Оставяме покрито с фолио да изстине.

Когато пареното тесто изстине, прибавяме едно по едно яйцата до цялостното им асимилиране. Броят на яйцата зависи и от размера. Прибавят се до приемане на гладка и лъскава, лепкава примес.

Пълним шприца и оформяме дребни кръгли еклерчета. С по-малка приставка вършим няколко чингелчета. Печем на 190°C за 20-30 минути.

Хубаво е ченгелчетата да се пекат настрана, тъй като на тях им би трябвало по-малко време за печене и в случай че се пекат с другите еклери, има опция да се препекат.

Когато всичко е готово и изстинало, разрязваме кръглите еклери на две елементи, като горната част разделяме на още две с прорез през средата.

Пълним долната част с крем, по средата слагаме по едно ченгелче и в профил до него - горната част от еклерите (която разрязахме на две обособени части) от двете страни на ченгелчето като крилца.

Разтопявам шоколада с 200 мл сметана и мажа шококадовите еклерови лебеди от горната страна.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР