Доналд Тръмп призова за гласуване само хартиени бюлетини на изборите

...
Доналд Тръмп призова за гласуване само хартиени бюлетини на изборите
Коментари Харесай

Тръмп: Да се гласува само с хартиена бюлетина и цялостното преброяване да се извършва в деня на вота

Доналд Тръмп прикани за гласоподаване единствено хартиени бюлетини на изборите в Съединени американски щати. Бившият президент разгласи, че ще се кандидатурата за Белия дом през 2024 година и направи няколко поръчки за бъдещия си четиригодишен мандат.

„ Искаме всички гласове да бъдат преброени до изборната нощ “, сподели той по време на речта си от курорта си в Палм Бийч, Флорида.

Той осъди продължителността на процеса на броене на гласовете и сподели: „ Това не се случва в страните от третия свят “.

Хартиените бюлетини се употребяват на доста места в Съединените щати, само че те съвсем постоянно се сканират оптично от компютър - това прави преброяването на гласовете по-бързо.

Има доста образци за броене на резултатите в Съединени американски щати, които се проточват с дни или седмици и това основава неустановеност, отбелязва Би Би Си.

Президентските избори през 2000 година сред Джордж Буш-младши и Ал Гор са може би най-забележителните, само че има и други - да вземем за пример конкуренцията за Сената през 2008 година в Минесота, което лиши осем месеца за решение.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР