Доброто винаги побеждава и доказателството за това са обединените българи

...
Доброто винаги побеждава и доказателството за това са обединените българи
Коментари Харесай

За часове събраха парите за животоспасяващата трансплантация на спасителя-водолаз Христо

Доброто постоянно побеждава и доказателството за това са обединените българи в името на един човешки живот. Средствата за трансплантацията на черен дроб на спасителя-водолаз Христо Василев към този момент са преведени по сметката на клиниката в Истанбул, където той се намира сега, заяви " Флагман ". Само за часове след апела на Мария - бременната брачна половинка на Христо, доста хора откликнаха и капка по капка се събраха останалите 50 хиляди лв. от нужните 50 хиляди евро.

 Водолаз от Бургас се нуждае от незабавна чернодробна трансплантация Виж още

Христо Василев е на 36 години, от 7 години рискува личния си живот, с цел да избави непознатия . Младият мъж работи като старши избавител (водолаз) към Пожарната работа по сигурност и отбрана на популацията в Бургас. Вълна от съпричастност от българите обезпечи средствата за животоспасяващата интервенция - трансплантация на черния дроб.

Страданията на Христо стартират още през 2016 година - една година след постъпването му в бургаската пожарна. При рутинните прегледи, които се правят на чиновниците, откриват, че има проблем с кръвните проучвания. Бургазлията незабавно взел ограничения, излекувал се е - до предходната година, когато затруднения след прекаран коронавирус още веднъж го приковават на болничното легло . Вследствие на задръстване на вена черният му дроб съвсем стопира да работи. Състоянието на Христо с всеки минал ден се утежнява, само че скромното му семейство се оправя със лични сили. Докато нещата не стават непостижими . Тогава бе публикуван апелът към цяла България -да спасим живота на един избавител.

Преди две седмици Христо е превозен с кола за спешна помощ до турската клиника. Христо за едно денонощие е изпаднал в кома , само че с помощта на напъните на лекарите е избавен. Намерен е и донор, резултатите от проучванията са посочили, че са изцяло съвместими. Водолазът към този момент чака интервенцията, а брачната половинка му Мария - втората им дъщеричка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР