Добра вечер! Марица идва с чудовищно добър брой, чийто акцент

...
Добра вечер! Марица идва с чудовищно добър брой, чийто акцент
Коментари Харесай

Четете в Марица: Пловдив с пряка връзка до Бяло море наесе...

Добра вечер! " Марица " идва с чудовищно добър брой, чийто акцент е промяната на властта. Но! Живот има и отвън Министерски съвет. Затова акцентираме на другите анонси, които са не по-малко забавни.

Пловдив с директна връзка до Бяло море наесен

Пловдивчани може да имат директна връзка към Гърция още тази есен. Те ще стигат до плажовете на Бяло море през новия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем “.

" Пунктът е подготвен на над 80 %. Прогнозата е до края на юни т.г. цялата инфраструктура по плана от българска страна да бъде приключена ", сподели през вчерашния ден по време на оглед регионалният шеф на Смолян Недялко Славов. От гръцка страна се чака пътят да е подготвен до края на август.

Пловдив с нов връх по сложени ваксини

Рекорден брой ваксини са сложени в границите на денонощие в Пловдивско ​- 3398. Това заяви пред „ Марица “ зам.-директорът на Регионалната здравна ревизия в Пловдив доктор Аргир Аргиров. Най-много са ваксинираните с препарата на „ Пфайзер “ ​- 1866 души, с „ АстраЗенека “ - 1142, а с „ Модерна “ са се сдобили 390.

С това е усъвършенстван предходният връх, реализиран в Пловдивско - 2400 боцкания за 24 часа. Общият брой на имунизираните в града и района към този момент е 81 593 души, като през втора игла са минали 25 111.

С това движение Пловдивско се подрежда на второ място в България по брой ваксинирани.

Молитвата за Рамазан Байрам - в сватбените салони

И сватбените салони ще бъдат употребявани за кланяне на празничната молитва на Рамазан Байрам през днешния ден. Такъв да вземем за пример има на последна спирка в „ Столипиново “.

Призоваваме мюсюлманите да се възползват от тази опция, с цел да се извърши ритуалът навън и да няма скупчвания в джамиите, сподели ръководителят на Мюсюлманското настоятелство Ахмед Пехливан. Тези, които въпреки всичко изберат молитвените домове, би трябвало да съблюдават отдалеченост. Там са сложени устройства за стерилизация, които се натискат с крайник, с цел да се избегне вероятно разнасяне на болест при допиране от доста хора с ръце.

Сезираха новия министър председател за ремонта на Околовръстното

Нов скандал с привкус на корупция избухна след ремонта на Околовръстното шосе на Пловдив. Вчера " Марица " разгласява мнението на инж. доктор Богдан Милчев, специалист от Института за пътна сигурност. Във вторник той и негови сътрудници направиха оглед на новоремонтираната част на трасето, където точно на Великден стана тежък преден конфликт с три жертви.

Докладът на експертите ще е подготвен до две седмици. Според първичните им наблюдения обаче организацията на придвижване в отремонтирания сектор е объркваща за водачите, има и погрешно сложени пътни знаци. Друга смущаваща констатация на специалистите по пътна сигурност бе инсталирането на мантинелите, които съгласно тях са слагани в полза на крайпътните компании, като са прекратени на всеки вход, и е въпрос на време на шосето да се разиграе нова покруса.

" Пълдин туринвест " с 1,2 млн. лв. облага за 2020 година

Георги Гергов кани общината на отчетно заседание на смесеното сдружение

Общо заседание на акционерите на смесеното сдружение „ Пълдин туринвест” се привиква на 17 юни от ръководителя на Съвета на шефовете Георги Гергов, който е и притежател в „ Международен панаир - Пловдив” АД.

Поканата е отправена от предприемача до Община Пловдив - съучастник в „ Пълдин туринвест” с 44 495 225 броя акции, които съставляват 25 % от капитала.

Всеки втори с признаци на психологично разстройство в пандемията

Почти 18 на 100 от хората са развили някакво психологично разстройство по време на пандемията, а 48% отгов​арят на пон​е един аршин за някакъв тип нарушаване в душeвността. Това излиза наяве от резултатите от интернационално изследване измежду 9543 души от 11 страни, измежду които и България.

Целта на плана е била да оцени по какъв начин жителите възприемат ограниченията, приложени от националните държавни управления за закъснение на разпространяването на коронавирусната зараза, кои ограничения нарушават персоналните права и свободи на жителите, кои ограничения се възприемат като ефикасни, до каква степен тези ограничения се съблюдават.

Гръцки риболовец кръщава детето на Лили Ангелова

Гръцки риболовец ще стане кръстник на детето на участничката в " Биг Брадър " Лили Ангелова. Пловдивчанката дружно със брачна половинка си - предприемача Станислав Костов, ще заминат за южната ни съседка при започване на месец юни.

Там фамилията ще остане цяло лято в курорта Пиргадкия, където имат лична къща. Освен на занимания семейството ще се отдаде на релакс на своята яхта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР