Добър туристически сезон очакват в Черноморец през това лято. През

...
Добър туристически сезон очакват в Черноморец през това лято. През
Коментари Харесай

Туристическият бранш ще разчита на внос на кадри от чужбина

Добър туристически сезон чакат в Черноморец през това лято. През миналите празнични дни в крайморския град са пристигнали значителен брой туристи, стана известно от думите на кмета Росен Деспов.

Пред Българска телеграфна агенция той не се ангажира с точна прогноза за летния сезон. По думите му градът е съвсем подготвен за посрещането на първите туристи в края на май и началото на юни.  

" Разговаряме всекидневно с хората, които се занимават с туризъм в града. А те не са малко – това е главен занаят тук. За страдание и тук, както и в останалите морски курорти, се следи проблем с намирането на задоволително квалифицирани фрагменти. Хората, които имат непрекъснат личен състав, от години изпитват усложнения за попълването на избрани позиции. Няма фрагменти и този проблем не е характерен единствено за огромните курорти като Слънчев бряг, Созопол и Несебър да вземем за пример. Този проблем го има на всички места ", сподели Деспов. 

Хотели и заведения за хранене може да затворят в разгара на лятото

Той добави, че огромна част от хотелиерите и ресторантьорите в Черноморец ще разчитат на " импорт " на фрагменти от чужбина. Росен Деспов уточни, че идването на непознати служащи у нас се забавя, което тормози представителите на туристическия бизнес. 

" Отново чакаме служащи от Узбекистан, Казахстан и други страни. От няколко години тук работят и филипинци. По всичко проличава, че описът на страните, от които градът ни приема служащи, се уголемява ", сподели още Деспов и посочи, че през последните няколко години градът посреща доста почиващи, които избират пътешестване през уикендите.

 istock istock
" В същото време имам вяра, че Черноморец съумява да резервира имиджа си на фамилен и спокоен курорт. Това не притегля доста младежите, само че за сметка на това къмпингите, които се намират към града, трансформират Черноморец в атрактивна дестинация ", сподели още кметът. 

Някои от заведенията за хранене и местата за настаняване в Черноморец към този момент са отворили. Други притежатели приготвят интензивно обектите си, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция. Според Деспов главната група туристи и през този сезон ще бъдат български жители.

" Наблюдаваме завръщане на задгранични туристи от пазари, които са били обичайни за града ни ", уточни още той. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР