До края на месец февруари 2023 г. се удължава срокът

...
До края на месец февруари 2023 г. се удължава срокът
Коментари Харесай

Общините ще могат да кандидатстват за предоставяне на топъл обяд на хора от уязвимите групи до края на февруари

До края на месец февруари 2023 година се удължава срокът за кандидатстване по процедурата за даване на топъл обяд по Програмата за храни и главно материално подкрепяне (2021-2027 г.), съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс.

Това е нова опция за общините и регионите на общини, които към момента не са кандидатствали с планови оферти, да обезпечат поддръжка на най-уязвимите свои жители.

На 19.09.2022 година Управляващият орган (УО) на Програмата за храни и главно материално подкрепяне (2021-2027 г.) разгласи първата за новия програмен интервал процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 „ Топъл обяд “. Така се реализира непрекъсваемост на една от най-одобряваните от нуждаещите се хора поддръжка през зимните месеци, която за някои от тях е обвързвана и с виталното им оцеляване.

Първоначално процедурата беше оповестена с пет крайни периода за кандидатстване, като последният беше до 31.01.2023 година Удължаването на периода до края на февруари е вследствие на напъните на Управляващ орган поддръжката с топъл обяд да доближи до колкото може повече хора, които имат потребност от поддръжка. По този метод се добавя държавната политика за понижаване на бедността и трайно превъзмогване на обществената изолираност. До момента са подадени 210 планови оферти от общини и региони на общини, по които се чака топъл обяд да се дава на близо 60 000 души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР