До края на 2022 г. BILLA България ще дари на

...
До края на 2022 г. BILLA България ще дари на
Коментари Харесай

BILLA ще дари продукти на стойност над 150 000 лв. на Българската хранителна банка до края на годината

До края на 2022 година BILLA България ще подари на Фондация Българска хранителна банка (БХБ) над 43 тона храна и над 10 000 литра питиета на обща стойност над 150 000 лева Благодарение на построената мрежа от партньорски организации на Фондацията, те ще доближат до хиляди хора в потребност, бенефициенти на активността ѝ.

" Всяка година в България се изхвърля близо 90 кг храна на глава от популацията. Тази статистика е изключително тревожна на фона на риска от световна продоволствена рецесия, като непряк резултат от войната в Украйна, инфлацията и изменението на климата. Вярвам, че със споделени старания можем да създадем доста, с цел да предотвратим загубата на качествена и годна за консумация храна, която не може да влезе в магазинната мрежа заради аргументи, които не касаят нейните хранителни и вкусови индикатори. Благодарение на нашите сътрудници от Българската хранителна банка, тя доближава до хората, които имат най-голяма потребност от нея ", показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

С цел понижаване разхищението на храна, веригата вкарва и специфични оферти за клиентите, употребяващи BILLA Card. Във всички магазини на BILLA в страната след 20:00 ч. клиентите на лоялната стратегия могат да се възползват от 30% понижение на всички ястия, изложени на топлата витрина. В допълнение, одобрена от компанията процедура е артикули с наближаващ период на валидност да се маркират с цветни стикери, индикиращи 25% или 50% отстъпка от регулярната им цена.

За REWE International AG

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG ръководи освен австрийския си бизнес с комерсиалните марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, само че също и интернационалния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е показана в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна; посредством дискаунтъра PENNY - в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; посредством IKI - в Литва, и посредством веригата дрогерии BIPA - в Хърватия.

BILLA България е първата интернационална верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 година с откриването на първия си магазин в София. Тя е показана в 45 града в страната с общо 146 магазина и продължава да разраства своята мрежа от супермаркети. Компанията сполучливо подтиква развиването на българското произвеждане, партнирайки си с над 40 български производители - доставящи богато многообразие от сезонни плодове и зеленчуци от над 180 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цяла България.

Материалът е възложен от Billa
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР