До четири месеца ремонтът на пътя от Белица до курорта

...
До четири месеца ремонтът на пътя от Белица до курорта
Коментари Харесай

Кметът Ревански: Ремонтът на пътя от Белица до Семково приключва до четири месеца

До четири месеца ремонтът на пътя от Белица до курорта " Семково ", за който страната отпусна над 10 милиона лв., ще бъде завършен. Общината чака страната да даде безплатно 100 хектара територия за разширение на ски зоната.

Развитието на курорта Семково е главен приоритет за локалната власт в Белица и хората от общината. Голяма част от инфраструктурата към този момент е построена или главно ремонтирана, сподели кметът Радослав Ревански, представен от БНР.

" Най-голям проблем е пътят, който беше в окаяно положение. След 3-4 месеца ще бъдем изцяло подготвени с пътя от Белица до писта " Еделвайс " - асфалтиран, уголемен. Отделно от това, когато правихме пътя, бяхме задоволително грамотни и прозорливи. Ние положихме и тръбопровод ", уточни Ревански.

Готов е и Общия организационен проект на туристическата зона, в който се планува нова писта и създаване на дребни постройки за потребностите на туристите.

" В Общия организационен проект сме създали тъкмо къде и по какъв начин да бъде ситуирана цялата ски-зона на " Семково ". Имаме седем писти сега. Планували сме още една, северна писта ", сподели още кметът.

15 милиона лв. е вложил първият сериозен вложител - Матия Цайтлер, уредник на единственият по рода у нас си Фестивал на цифровите номади, който ремонтира неработещия от години огромен хотел в курорта Семково.

" И там ще има хора от целия свят, които ще работят онлайн от у дома. Това може би е първото доста положително партньорство, което може да бъде обещано за модел и за образец в цяла България ", добави градоначалникът на Белица.

Той чака позитивно решение от страната да даде на общината една десета част от урбанизираната територия.

" Около 1000 хектара е целият " Семково ". Ние желаеме 100 ", заключи Ревански.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР