До 5 септември русенци могат да се запишат за участие

...
До 5 септември русенци могат да се запишат за участие
Коментари Харесай

Русенци могат да се запишат до 5 септември в конкурса за торта Гараш

До 5 септември русенци могат да се запишат за присъединяване в Конкурса за фенове сладкари. Той ще се организира на 16 септември /събота/ от 10 ч. пред Доходното здание в границите на Фестивала на торта Гараш. Събитието се провежда за втора поредна година от Община Русе, Оперативна програма " Русе арт ", като в подготовката интензивно са включени и представители на бизнеса и локалните културни институти.

Желаещите да вземат участие в сладката конкуренция могат да подготвят в домашни условия торти по общоприети предписания, както и нови разновидности на известния десерт. Жури от експерти ще избере най-хубавите сладкари, за които ще има награди. Местата за присъединяване са лимитирани.

Записването може да стане на телефони 0898654585 и 087 8992968, както и на имейл [email protected]

В рамките на Фестивала на торта Гараш ще се проведат състезания, надпревари, кулинарни работилници и демонстрации за деца и възрастни.

В програмата се включват и Държавна опера - Русе, Регионалният исторически музей, Държавен спектакъл „ Сава Огнянов “ и други млади и дейни запалянковци, които с активността си трансформират образа на Русе всеки ден.

Кулминацията за жителите и гостите на града ще бъде концертът на световноизвестния реализатор от 90-те години НАНА, който ще се организира на русенския пристан.

Фестивалът на торта Гараш съответствува със изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в границите на плана „ Sports for Green Deal “, осъществен по стратегия Еразъм+Спорт. По този метод събитието ще събере още повече гости и ще се трансформира в двоен празник за града.

Скоро ще бъде оповестена и подробна стратегия на фестивала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР