До 200 евро безвъзмездна помощ за закупуване на велосипед предоставя

...
До 200 евро безвъзмездна помощ за закупуване на велосипед предоставя
Коментари Харесай

До 200 евро държавна помощ за закупуване на велосипед в Кипър

До 200 евро безплатна помощ за закупуване на велосипед дава държавното управление на Кипър. Заявленията за нея се подават посредством особено основаната за задачата електронна платформа, заяви БНР.

Българите, непрекъснато живеещи на острова, също могат да аплайват за дотацията.

Новата стратегия е на стойност 570 000 евро и ще се извършва две години - до 2023 година

200 евро е оптималният размер на безвъзмездната помощ, която ще получат претендентите за нов градски, шосеен или планински велосипед, като цената му не би трябвало да надвишава 1000 евро.

800 евро е дотацията за велосипед за хора с увреждания при изискване, че той коства до 4000 евро.

Според транспортния министър Янис Карусос препоръчаната стратегия ще провокира огромен интерес и търсенето ще надвиши упованията.

Правителството приготвя още два проекта - за безплатна помощ за ремонт на колела и за закупуване на електрически колела.

Предвижда се също по този начин да бъде разширена велоинфраструктурата, изключително водещата до учебни заведения, спортни, търговски и административни центрове. Ще бъдат построени закрити и безвредни велостанции.

Тези начинания целят да насърчат потреблението на колела като различен превоз в Кипър и са част от развиването в страната на устойчива подвижност, която е измежду целите на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР