До 1500 френски войници могат да бъдат приведени в пълна

...
До 1500 френски войници могат да бъдат приведени в пълна
Коментари Харесай

Захарова: През април френският контингент ще бъде готов за разполагане в Украйна

До 1500 френски бойци могат да бъдат приведени в цялостна бойна подготвеност за разполагане в Украйна през април, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг.

„ Има нова информация за подготовката на боен контингент от Париж, който да бъде изпратен в Украйна. За тази цел командването на Френския задграничен легион при започване на март е одобрило състава на батальонна тактическа група от към 1500 души. Очаква се през април групата да бъде приведена в положение на цялостна бойна подготвеност за бързо устремяване към украинския спектакъл на интервенциите “, уточни дипломатът, представена от ТАСС и obektivno.bg.

Френският Чуждестранен легион са елитни елементи в състава на френските въоръжени сили.

Тя означи, че „ французите не престават онази част от своята история, която би трябвало да бъде оставена в забвение – дело на техните предшественици, които са се занимавали с тайния експорт на културни полезности от Украйна, в това число антични византийски икони за хипотетичното им запазване във Франция, както се показват “.

Думите на Захарова се удостоверяват от редица изявления във френските медии и WallStreet Journal. Според изданието Еманюел Макрон е успокоил водачите на Съединените щати и Германия, че в случай че съветската войска удари френските елементи в Украйна, няма да има потребност от интервенция на НАТО (чл. 5 „ за груповата защита “ няма да бъде активиран).

През март огромни маневри се организираха в региона на Крьоз във Франция във военния лагер „ Ла Куртин “. В учението, траяло от 8 до 14 март, е взел участие 2-ри полк на Чуждестранния легион, основан в Ним от 19 февруари. Близо 800 легионери, 120 транспортни средства, в това число 40 бронирани машини „ Грифон “ са взели присъединяване във военното обучение в провинцията и улиците на Гере. В учението са взели участие и изтребителна ескадрила, както и армейско поделение за лека авиация (хеликоптери, бел. ред.).

На 5 март 2024 година френското военно командване и командването на Легиона са одобрили числеността на персоналния състав на батальонна тактическа група, която да включва 1500 бойци. В нея влизат: рота за материална поддръжка и две инженерни роти, до 6 моторизирани и бронирани пехотни роти, както и оперативният екип, заяви La Montagne. Френската медия позволява, че задачата на сформирането на тази рота е да бъде ситуирана в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР