Дни след като държавата официално забрани употребата на райски газ

...
Дни след като държавата официално забрани употребата на райски газ
Коментари Харесай

Училищен педагог успя да си купи 50 капсули райски газ

Дни откакто страната публично забрани използването на божествен газ и от възрастни, той всеобщо продължава да се употребява. Клипове в обществените мрежи демонстрират, че и досегашните забрани се нарушават.

В центъра на Русе дни след цялостната възбрана на райския газ осем малолетни девойки пълнят балони и го дишат.

По случая е сезирана прокуратурата, формирана е и кореспонденция. Все още се открива кои са девойките от клипа и от кого са го купили. Грижата по контрола е на районните здравни инспекции. Твърдят обаче, че на процедура ръцете им са вързани.

„ Доказването на божествен газ, в случай че той не е в истинската си опаковка с етикет, на  който е написана химичната формула и наличието на веществото, няма по какъв начин по различен метод да се потвърди. Тоест в случай че райският газ към този момент е в балон или в различен притежател, е доста мъчно, съвсем невероятно “ разяснява пред БТВ доктор Павлина Симеонова от РЗИ-Русе.

Според специалистите контролът липсва, а първо би трябвало да се спре онлайн продажбата му.

„ Първата ми работа през вчерашния ден беше да ревизира мога ли да си купя. Аз съумях да си купя. Купих си към 50 капсули дружно с балоните. Пишеше, че това е за хранителни потребности, само че не разбрах, за какво са балоните “, разяснява Иван Игов, учебен психолог.

„ Райският газ е опиат, само че има разлика сред него и останалите опиати. Тъй като това вещество от дълго време се употребява от промишлеността и то не може да бъде неразрешено императивно “, показва доктор Иван Колчаков от „ Софиямед ".

Елица Йорданова напомня случая със сина ѝ, който припада, откакто употребява алкохол и божествен газ в дискотека в Правец.

„ Не е по никакъв метод известно даже и на експерти какъв е резултатът от потреблението на божествен газ и алкохол или божествен газ и други упойващи субстанции “, споделя тя.

Според нея, с цел да спре изцяло използването му, веществото би трябвало да бъде приравнено към опиатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР