Дни след като държавата официално забрани употребата на райски газ

...
Дни след като държавата официално забрани употребата на райски газ
Коментари Харесай

"За хранителни нужди": Училищен педагог успя да си купи 50 капсули райски газ

Дни откакто страната публично забрани използването на божествен газ и от възрастни, той всеобщо продължава да се употребява. Клипове в обществените мрежи демонстрират, че и досегашните забрани се нарушават.

Видеоклипът се популяризира от през вчерашния ден в обществените мрежи

В центъра на Русе дни след цялостната възбрана на райския газ осем малолетни девойки пълнят балони и го дишат.

По случая е сезирана прокуратурата, формирана е и кореспонденция. Все още се открива кои са девойките от клипа и от кого са го купили. Грижата по контрола е на районните здравни инспекции. Твърдят обаче, че на процедура ръцете им са вързани.

Още в първия уебсайт, продавачът ни уговаря среща

„ Доказването на божествен газ, в случай че той не е в истинската си опаковка с етикет, на  който е написана химичната формула и наличието на веществото, няма по какъв начин по различен метод да се потвърди. Тоест в случай че райският газ към този момент е в балон или в различен притежател, е доста мъчно, съвсем невероятно “ разяснява доктор Павлина Симеонова от РЗИ-Русе.

Според специалистите контролът липсва, а първо би трябвало да се спре онлайн продажбата му.

„ Първата ми работа през вчерашния ден беше да ревизира мога ли да си купя. Аз съумях да си купя. Купих си към 50 капсули дружно с балоните. Пишеше, че това е за хранителни потребности, само че не разбрах, за какво са балоните “, разяснява Иван Игов, учебен психолог.

„ Райският газ е опиат, само че има разлика сред него и останалите опиати. Тъй като това вещество от дълго време се употребява от промишлеността и то не може да бъде неразрешено императивно “, показва доктор Иван Колчаков от „ Софиямед ".

Елица Йорданова напомня случая със сина ѝ, който припада, откакто употребява алкохол и божествен газ в дискотека в Правец.

„ Не е по никакъв метод известно даже и на експерти какъв е резултатът от потреблението на божествен газ и алкохол или божествен газ и други упойващи субстанции “, споделя тя.

Според нея, с цел да спре изцяло използването му, веществото би трябвало да бъде приравнено към опиатите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР