Днес в Министерството на земеделието и храните се проведе петото

...
Днес в Министерството на земеделието и храните се проведе петото
Коментари Харесай

В МЗХ обсъдиха използването на земи от Държавния поземлен фонд

Днес в Министерството на земеделието и храните се организира петото съвещание на Консултативния съвет по поземлени връзки. Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев акцентира значимостта на регламентирането, което би разрешило на животновъдите да получават предпочитано и дълготрайно пасища от Държавния аграрен фонд, които са наоколо до техните животновъдни обекти.

На съвещанието стана ясно, че свободните парцели от Държавния аграрен фонд за стопанската 2024/2025 година, подобаващи за произвеждане на зеленцучи, са към 3 хиляди декара на територията на цялата страна . Това са земи от Държавния аграрен фонд, които са поливни и са подобаващи за развъждане на зеленчуци. От Областните дирекции " Земеделие " се предвижда, че са подобаващи към 5 600 декара за основаване на трайни насаждения . Тези размери са свързани с новите промени на Закона за собствеността и използването на земеделските земи.

На съвещанието бяха разисквани текстове от законопроекта за Закона за собствеността и използването на земеделските земи, които са свързани с разпределението на пасища, мери и ливади от Държавния аграрен фонд и Общинския аграрен фонд на животновъди.
 Няма да се продават държавни земи, успокоява Кирил Вътев
Няма да се продават държавни земи, успокоява Кирил Вътев

Министерството на земеделието с икономическа аргументация изяснява, че е против
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР