Днес Световната метеорологична организация и Службата за климатични промени Коперник“

...
Днес Световната метеорологична организация и Службата за климатични промени Коперник“
Коментари Харесай

СМО: Екстремните метеорологични условия доведоха над 10 млрд. евро икономически загуби на Европа

Днес Световната метеорологична организация и Службата за климатични промени „ Коперник “ взаимно разгласиха отчета „ Състояние на климата в Европа “. Според него рисковите метеорологични условия, дължащи се на изменението на климата, не престават да засягат цяла Европа, причинявайки необятно разпространяване на наводненията и рискови горещини в остарелия континент през предходната година. Свързаните с времето и климата стопански загуби се чака да надвишават 13,4 милиарда евро.

Според статистическите данни температурите са над междинното равнище за 11 месеца от предходната година. През последните 20 години броят на смъртните случаи, свързани с горещините, се е нараснал с към 30%. В отчета се отбелязва, че Европа е континентът с най-бързо стопляне, като температурите се покачват към два пъти по-бързо от междинното за света. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18501Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед14861Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед51804В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед36353Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед27375Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555691Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед185340Геор
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР