Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Предупреждение от първа

...
Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Предупреждение от първа
Коментари Харесай

Слънчево и опасно горещо време днес

Днес ще бъде най-вече слънчево и горещо. Предупреждение от първа степен за рисково високи температури е в действие съвсем в цялата страна. Минималните температури ще са сред 17° и 23°, а оптималните - от 32° до 37°, малко по-ниски по Черноморието, в София - към 33°.

В утринните часове тук-там в източните региони ще има мъгла или ниска облачност. След обяд основно над планинските региони от западната половина на страната ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, в утринните часове на обособени места - мъгливо. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток. Максималните температури ще бъдат от 28° до 31°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето последователно ще се усилва и вечерта към този момент ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити елементи сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 19°.

В неделя, както и при започване на новата седмица ще се задържи горещо и най-вече слънчево. Валежи и гръмотевици се чакат във вторник след обяд в Западна България, както и в сряда - в Западна и Централна България. Има възможност за градушки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР