Днес се навършват 22 години от кончината на една забележителна

...
Днес се навършват 22 години от кончината на една забележителна
Коментари Харесай

Кметът на Девня: Навършват се 22 години от кончината на една забележителна личност - Иван Рачев

" Днес се навършват 22 години от кончината на една забележителна персона - Иван Рачев, оставил трайна диря в развиването на Девня като промишлен център. По този мотив, дружно с ръководителя на Общинския съвет Владимир Ненков, заместника ми Донка Йорданова, секретарят на Общината Елка Драгулева и общински чиновници, отдадохме респект към огромния строител на България и на Девненския промишлено-транспортен комплекс, поднасяйки цветя пред бюст-паметника му в града ", във Facebook.
" Иван Цветков Рачев е роден на 7 септември 1927 година в дряновското село Гостилица. Кариерата му на началник стартира през 60-те години на предишния век, когато е определен за профпредседател на Строително ръководство (СУ) " Заводски градежи " – Девня, като построява Завода за хлор и поливинилхлорид, Топлоелектрическа централа – Девня и първото уголемение на циментовия цех в града.
Под непосредственото му управление в интервала 1971 – 1981 година са построени и въведени в употреба разширението на Циментовия цех в Девня, разширението на Топлоелектрическа централа " Варна ", Аспаруховия мост, Базата за корабна хидродинамика и новия цех за хлор и поливинилхлорид в Девня. С негово присъединяване са приключени и редица обществени и битови обекти в Девня и Варна.
За големия си принос в построяването на родната стопанска система Иван Рачев е притежател на всички български ордени и медали, на значката " Колю Фичето ".
Дълбок реверанс пред светлата му памет! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР