Днес руският президент Владимир Путин обвини Запада, че рискува да

...
Днес руският президент Владимир Путин обвини Запада, че рискува да
Коментари Харесай

Путин предупреждава за глобален сблъсък, докато Русия отбелязва Деня на победата

Днес съветският президент Владимир Путин упрекна Запада , че рискува да провокира световен спор  и съобщи, че никой няма да може да заплашва най-голямата нуклеарна мощ в света, до момента в който Русия отбелязва успеха на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората международна война, написа „ Агенция Ройтерс “.

Докато съветските войски настъпват против подкрепяните от Запада украински сили , Путин упрекна „ арогантните “ западни елити, че не помнят решаващата роля на Съветския съюз за успеха над нацистка Германия и че подклаждат спорове по света.

„ Знаем до какво водят несъразмерните упоритости. Русия ще направи всичко, с цел да предотврати световен конфликт “ , съобщи Путин на Червения площад , откакто министърът на защитата Сергей Шойгу направи обзор на войските, строени в рядка майска вихрушка. И добави:

„ Но в това време няма да позволим на никого да ни заплашва. Нашите стратегически сили постоянно са в положение на бойна подготвеност. “

Путин, който изпрати армията си в Украйна през 2022 година, показва войната като част от битката със Запада , който съгласно него е унизил Русия след рухването на Берлинската стена през 1989 година, като е навлязъл в областта на въздействие, която той счита за сфера на въздействие на Москва.

Украйна и Западът настояват, че Путин се е заел с имперско присвояване на земя . Те се заклеха да победят Русия, която понастоящем управлява към 18% от Украйна, в това число Крим, и елементи от четири района в Източна Украйна. Русия твърди, че земите, които в миналото са били част от Руската империя, в този момент още веднъж са част от Русия.

Война?

Съветският съюз губи 27 милиона души през Втората международна война, в това число доста милиони в Украйна, само че в последна сметка изтласква нацистките сили назад към Берлин, където Хитлер се самоубива, а аленото руско знаме на успеха е издигнато над Райхстага през 1945 година

„ На Запад биха желали да не помнят уроците от Втората международна война “ , сподели Путин и добави, че Русия уважава всички съдружници, взели участие в разгрома на нацистка Германия. Той загатна битката на китайския народ против японския милитаризъм . И продължи:

„ Но ние помним, че ориста на човечеството се реши в грандиозните борби край Москва и Ленинград, Ржев, Сталинград, Курск и Харков, край Минск, Смоленск и Киев, в тежките, кървави сражения от Мурманск до Кавказ и Крим. “

Безусловната капитулация на нацистка Германия влиза в действие в 23:01 ч. на 8 май 1945 година, маркиран като „ Ден на успеха в Европа “ от Франция, Англия и Съединените щати. В Москва към този момент беше 9 май, който стана „ Ден на успеха “ на Съветския съюз в по този начин наречената от руснаците Велика отечествена война от 1941-45 година

На доста по-оскъден церемониал, показващ напрежението на войната, Русия сподели единствено един танк Т-34. Изтребители прелетяха около тях, развявайки съветския трибагреник .

На парада беше показана и съветската междуконтинентална стратегическа ракета „ Яр “, за която ефирен водещ сподели, че има „ обезпечена дарба да порази цел във всяка точка на земното кълбо “.

Лидери от Запада не участваха. Присъстваха водачите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Куба, Лаос и Гвинея-Бисау.

Руски публични лица предизвестяват, че войната в Украйна навлиза в най-опасната фаза досега – Путин неведнъж е предупреждавал за риска от доста по-широка война, в която да вземат участие най-големите нуклеарни сили в света.

През последните седмици рецесията се задълбочи : Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа помощ за Украйна в размер на 61 милиарда долара; Англия съобщи, че Украйна има право да нанесе удар по Русия с английски оръжия; а френският президент Еманюел Макрон отхвърли да изключи опцията за изпращане на френски войски за битка с съветските сили.

В понеделник Русия отговори, като разгласи, че ще тренира разполагането на тактически нуклеарни оръжия в границите на военно обучение след заканите, които съгласно Москва са отправени от Франция, Англия и Съединени американски щати.

Евгений Кънев: Денят на Европа! Каква разлика с День Победьi!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР