Днес по повод на международния ден на труда, общинският съветник

...
Днес по повод на международния ден на труда, общинският съветник
Коментари Харесай

Представят днес двуетажните автобуси, с които ще се возим до Банкя

Днес във връзка на интернационалния ден на труда, общинският консултант и зам. ръководител на Комисията по превоз в СОС Карлос Контрера и " Столичен автотранспорт " ЕАД провеждат " Информационен ден " за двуетажните рейсове, с които столичани ще се возят до парк " Врана ", село Долни Пасарел и Банкя. Автобусите ще бъдат позиционирани на площад " Свети Александър Невски " от 10 до 16 часа през днешния ден.

С решение ан СОС от 14 септември 2023 година, се даде единодушие, общинският автобусен оператор да закупи четири броя използвани двуетажни рейсове, с които да се продължи започнатата самодейност за образуване на експресни излетни линии с атракционен темперамент. Возилата бяха готови в границите на малко повече от месец и към този момент са подготвени да обслужват пасажери. По самодейност на Контрера към този момент е импортиран и нов отчет в общинския съвет, с който се предлага доставката на още седем такива рейсове, с които ще се обезпечи обслужването на още две линии.

" Ще представим три от рейсовете, на четвъртия се прави монтаж на система за таксуване и в началото обслужване. Хората ще могат да се срещнат с метода на пътешестване с двуетажен рейс, да научат за какво не може да има правостоящи на втория етаж, по какъв начин да пътуват безвредно с дребни деца, какви са преимуществата на тези транспортни средства, каква е историята им в София и други. Посетителите ще имат опция да седнат на мястото на лидера, да си създадат фотоси, както и да научат настоящите написания на линиите, по които ще се движат рейсовете. ", обясни за NOVINI.bg Марио Евстатиев - специалист, създател на концепцията и началник на направление " Пътническа информация и атракционни транспорти " в " Столичен автотранспорт " ЕАД.

 

" Освен, че са атрактивни, двуетажните рейсове имат редица преимущества, заради което са значителен % от преносимия състав на огромни градове като Берлин, Порто, Цюрих и Лозана. Вторият етаж дава опция, пасажерите, които ще пътуват на по-дълго разстояние да се възползват от огромния брой седящи места, а тези за по-кратки дистанции да изберат сред към 30 седящи и 45 правостоящи места на долния етаж. Също по този начин, тези возила са и с по-голяма маневреност по отношение на съчленените при сравним потенциал. От експлоатационна позиция, по някои линии, разноските им са съпоставими с тези на общоприет 12 метров дизелов рейс, който обаче транспортира едвам 77 пасажери при 129 в интерес на двуетажния. " обясни още Евстатиев.

От предходната събота, един от двуетажните рейсове към този момент обслужва линия Х50 до парк-музей " Врана ", а от 3 май потегля и другата двуетажна линия - Х43, с която столичани ще стигат за 44 минути до центъра на Банкя. Тази линия ще се движи също в почивни и празнични дни от 10:30 до 17:30 в посока Банкя и от 11:30 до 18:30 в противоположна посока. Курсовете ще са на час и ще бъдат със синхронизирано разписание с линия Х50, по този начин, че да се обезпечи комфортно прехвърляне сред тях и да се обезпечи опция, от Дружба до Банкя да се стига за към час.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР