Днес областната управа на Бургас е открила басейн, вграден в

...
Днес областната управа на Бургас е открила басейн, вграден в
Коментари Харесай

Областната управа на Бургас откри днес незаконен басейн от 2008 година

Днес регионалната администрация на Бургас е " разкрила " басейн, вграден в скали - обществена държавна благосъстоятелност край Синеморец, заяви Българското национално радио. Това се случва, макар, че фотоси на оборудването се появяват в обществените мрежи още през 2008 и 2016 година.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие зона А - най-близката линия до морето - не позволява такова строителство. Конституцията на Република България от своя страна постановява, че крайбрежната плажна линия е изключителна държавна благосъстоятелност.

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова, представена от БНР, споделя, че басейнът е върху скали, обществена държавна благосъстоятелност. Достъпът до обществената благосъстоятелност, в която е построено оборудването, е изцяло препречен от частен парцел.

 Фотография на басейна в скалите край Синеморец от 2016 година Източник: <a href=
© Александър Иванов, България от птичи взор

Фотография на басейна в скалите край Синеморец от 2016 година Източник:

Според информацията на националното радио " нелегално построеният басейн е открит инцидентно при инспекция за нелегално строителство, осъществена на територията на цялата област ". Проверяващите са открили, че частен парцел загражда пътя до скалите, където е вграден басейнът. Областният шеф Мария Нейкова е изпратила писмо до кмета на Царево Георги Лапчев, с цел да получи информация по какъв начин е позволено това строителство.

Нейкова оповестява и за други противозаконни здания, открити край Синеморец. От години жители алармират за нелегално строителство край селото, чието землище попада и в Природен парк Странджа и две предпазени зони от " Натура 2000 " (например, и ). През лятото след апел на природозащитници служебният екоминистър Асен Личев, само че не наложи прекъсване на към този момент започнатите,.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР