Днес налагам вето (...) на закон, който е руски по

...
Днес налагам вето (...) на закон, който е руски по
Коментари Харесай

Президентът на Грузия наложи вето на руския закон, за жалост - си...

" Днес натрапвам несъгласие (...) на закон, който е съветски по своята същина и опонира на нашата конституция ", съобщи Зурабишвили, откакто признатият тази седмица от Народното събрание текст беше наказан от съперниците му като целящ да отклони Грузия от пътя й към Европа и да я насочи към Русия.

Така нареченият " съветски закон ", чиито съперници стачкуват против приемането му от седмици, изисква медиите и неправителствените организации, които получават над 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " прокарващи ползите на задгранична мощ ". Критиците на законопроекта настояват, че той е доста подобен със законодателството, употребявано от Кремъл за заглушаване на съперници, и че ще попречи на устрема на Грузия да се причисли към Европейски Съюз, показва Асошиейтед прес.

 

Зурабишвили, която влиза във все по-остра борба с ръководещата партия в Грузия, посочи през днешния ден, че законът опонира на конституцията на Грузия и на " всички европейски стандарти ", и добави, че той " би трябвало да бъде анулиран ".

 

Управляващата партия " Грузинска фантазия " разполага с задоволително болшинство, с цел да отхвърли президентското несъгласие и се чака през идващите дни да го направи. Грузинското държавно управление твърди, че законът има за цел да насърчи прозрачността и да ограничи нездравословното, съгласно него, задгранично въздействие в страната с население от 3,7 милиона души.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР