Днес на олимпийските квалификации в Истанбул на тепиха ще бъдат

...
Днес на олимпийските квалификации в Истанбул на тепиха ще бъдат
Коментари Харесай

На живо от Истанбул: Христова и Янева на една крачка от олимпийската виза!

Днес на олимпийските квалификации в Истанбул на тепиха ще бъдат нашите боркини. От квалификациите стартират Ирена Бинкова в категория до 53 кг и Юлияна Янева в категория до 76 кг.

От осминафиналите се включват Миглена Селишка до 50 кг, Евелина Николова до 57 кг и Мими Христова до 68.

Следете в ТОПСПОРТ по какъв начин ще се показват те:

Перфектно стартира денят за нашите девойки. Ирена Бинкова изоставаше с 0:4 точки против мароканката Зайнеб Чабки в квалификационния кръг, само че изравни, а по-късно и завърши забавната среща с туш.

Юлияна Янева последва образеца на Бинкова и също отстрани своята съперничка в квалификационния си дуел. Българката в синьо трико се поизпоти против Мартина Кунц, само че въпреки всичко удържа финалния опит за офанзива на австрийката и записа триумф със 7:5 точки. Така и петте ни представителни са на осминафиналите.

Унгарката Сталвира Оршош се оказа извънредно сложен противник за Бинкова. Българката беше туширана и завърши присъединяване си на олимпийските квалификации в Истанбул на осминафинал.

Отпадане на старта записа и Миглена Селишка в категория до 50 кг. Тя не можа да се опълчи на Ким Сонхянг от Северна Корея и също беше туширана.

За страдание, Евелина Николова също завърши бързо конкуренцията си в Истанбул. Победа с туш записа кубинката Янелис Санц.

Доброто въодушевление върна Мими Христова, която се разправи с унгарката Норми Шабадос. Нашето момиче тушира съперничката си за по-малко от половин минута и откри място на четвъртфиналите. Именно в нея са огромните ни очаквания за нова квота за олимпиадата в Париж.

Перфектна беше и Юлияна Янева! В новата си категория, тя прегази с 5:0 самостоятелната състезателка Кристина Шумова. Шум в залата от овации провокира точно Янева, която също отиде на четвъртфинал.

Истинска буря е Мими Христова на този шампионат! Тя описа играта и на украинката Алина Бережна. Перфектната ни боркиня поведе с 10:0 точки, след което съумя да тушира съперничката си. Така Христова допира визата за Париж, откакто се класира на полуфинал.

Украинка се изправи и на пътя на Юлияна Янева. Но успеха още веднъж беше българска! Брилянтната Янева успи да обърне резултата - от 0:2 до 6:2 и по този начин също ще има директна борба за виза за олимпиадата.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, делегат на ТОПСПОРТ в Истанбул, Турция.
 На живо от Истанбул: Мощен Айк Мнацаканян завоюва трета квота за България за Олимпиадата! Обновена
На живо от Истанбул: Мощен Айк Мнацаканян завоюва трета квота за България за Олимпиадата!

Срещите стартират през днешния ден от 10:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР