Днес е Световният ден на целувката. Датата е предложена от

...
Днес е Световният ден на целувката. Датата е предложена от
Коментари Харесай

Нека празнуваме: Световен ден на целувката


Днес е Световният ден на целувката. Датата е препоръчана от Англия и публично приета от Организация на обединените нации през 1988 година Празникът бързо печели известност и стартира да се отбелязва в другите краища на света, в това число с нови върхове по всеобщо и най-продължително целуване.

От 1981 година за смисъла на целувката са изречени доста сантиментални и мъдри пояснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, само че и на доста учени. В света съществуват най-различни митове за появяването на целувката. Според една от тях целувката е измислена от средновековните рицари, които по този метод разбирали дали техните съпруги са пили вино.



 

Според друга целувката идва от връзката сред майката и бебето. Не са малко и тези, които имат вяра, че целувката уста в уста е произлязла от маймуните. От доста време разнообразни здравни организации приканват хората да се целуват по-често, защото потребно за здравето.

Какво тъкмо се случва, когато устните ни допират тези на различен човек? С какво е друга буйната целувка сред влюбените. В момента на целувката може да се случи какво ли не, от напъване на лицевите мускули до рисково повишение на кръвното налягане. Ето лист на най-важните от тях.

Гимнастика против бръчки. При всяка целувка се задействат 29 лицеви мускула. Това е ужасно средство против бръчки.

Минерални соли. По време на буйна целувка се реализира продан на течности. Това е добре, тъй като те са потребни, могат да основават антитела, противодействащи на разнообразни болести.

Очите – отворени или затворени? 66% от хората се целуват със затворени очи (така било по-романтично. Останалите желаят да видят резултата, който провокират (може би са незадоволително уверени в себе си).

Колко са целувките? Американките са пресметнали, че се целуват 80 пъти преди да се омъжат.

Калории. Една бърза целувка изгаря 2-3 калории.

Чувствителност. Устните са чувствителни, доста чувствителни: 200 пъти повече от пръстите на ръцете.

Удължава живота. Мъже, не се стискайте, в случай че целувате жена си преди да излезете за работа, печелите пет години живот повече спрямо тези, които не го вършат. Предупредихме ви!

Налягане. При целувка с дълготрайност половин минута, кръвното налягане се покачва и… животът се редуцира с една минута. Но в случай че смятате, че си заслужава…

Френска целувка. Двойките във Франция я назовават “съюз на душата “, употребяват устните и езика си.

Ескимосите. Не е правилно, че потъркват носовете си, и това е! Те се целуват,  подушват се и чак тогава потъркват носовете си!

Японците. Никога не се целуват обществено, младежите се допират с устни за не повече от секунда.

Наркотиците. Телата на тези, които се целуват, създават субстанции 200 пъти по-силни от морфина!

Жените. Целувката отстранява напрежението. Хм, зависи кой целува!

През целия живот. Времето, прекарано в целувки се равнява на почти 20 160 секунди или две седмици!

За една минута. Целувката с дълготрайност 1 минута изгаря 26 калории.

За първи път. Учените са безапелационни: множеството хора се целуват за първи път на 14 години. Приблизително!



Източник: www.samotniroditeli.com

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР