Днес е международният ден за почит на жертвите на арменския

...
Днес е международният ден за почит на жертвите на арменския
Коментари Харесай

Арменската общност в Пловдив организира акция за даряване на кръв

Днес е интернационалният ден за респект на жертвите на арменския геноцид отпреди 109 години. По този мотив арменската общественост в Пловдив провежда акция за даряване на кръв под мотото „ Да превърнем ужаса на кръвопролитията в скъп подарък на Живота “.

" Заради възпоменанието на арменската общественост по отношение на геноцида, защото съм арменка и по тази причина пристигнах да поддържа акцията и да създадем едно положително за Пловдив за жители, които имат нужда от кръв ", сподели Луиза Вутова.

" Възпоменание да, само че и ден за продължение на битката. Днес 24 април е интернационалният ден за отбелязване жертвите на геноцида против арменците в Турция през 1915 година. Наименованието на акцията е „ Дарена кръв за пролята кръв “. Онези милион и половина животи не можем да върнем, само че можем посредством акт на съпричастност, съответно посредством даряване на кръв да спасим други животи, което мисля ще е огромното обръщение и на нашата битка. Признат геноцид, неповторен геноцид ", изясни Сърпухи Каприелян – Арменска скаутска организация „ Хоменътмен “.

" Призовавам всички, които имат опция да дарят кръв, колкото може повече хора да спасим и да помогнем ", съобщи Кръстин Атанасов – дирел.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР