Днес е денят на прославлението на Св. великомъченик Георги Победоносец

...
Днес е денят на прославлението на Св. великомъченик Георги Победоносец
Коментари Харесай

Празнуваме Св. Георги Победоносец

Днес е денят на прославлението на Св. великомъченик Георги Победоносец (Гергьовден)!На имениците, и на всички почитащи празника поисквам здраве, благополучие, шанс и благоденствие.Пожелавам на всички ни Свети Георги да донесе във всеки дом здраве, благополучие, религия в положителното и бъдещето, да бъдем по – смели, по – сполучливи и по-добри!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Георги бил самоуверен и героичен мъж. На 20-годишна възраст станал шеф на легион.

Бил любим на императора, само че когато схванал за гоненията, които Диоклециан почнал против християните, тогава Георги самичък се изправил против него и засвидетелствувал, че истината е самичък Христос.

Императорът увещавал Георги с трофеи и благосъстояния да се откаже от вярата си, само че не съумял. Затова императорът наредил да бъде малтретиран по най-жесток метод.

Но той по Божия берекет бил изцеряван и Господ персонално му давал духовните сили, посредством които претърпял тези премеждия. Въпреки жестоките мъчения той оставал корав във вярата и нищо не можело да го разколебае.

Разярен от непоколебимостта на Георги, Диоклециан заповядал да бъде обезглавен. Така Свети Георги умира страдалчески в името на вярата в Исус Христос.

По данни на Национален статистически институт Георги е най-разпространеното мъжко име в България през 2023 година Близо 150 хиляди мъже носят името Георги, а броят на имениците през днешния ден надвишава 200 000.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР