Джоузеф Лот, търговски представител за компютри Compaq, оцеля в един

...
Джоузеф Лот, търговски представител за компютри Compaq, оцеля в един
Коментари Харесай

Как вратовръзка спаси търговски представител на 9/11

Джоузеф Лот, търговски представител за компютри Compaq, оцеля в един от най-смъртоносните дни в актуалната американска история - атентатите на 11 септември 2001 година, с помощта на любовта си към арт вратовръзките. „ Обичам импресионистичните картини и ги употребявам за игра с децата ми. Слагах арт вратовръзка и по-късно питах трите ми дъщери кой е художникът “, споделя Лот пред StoryCorps.

На сутринта на 11 септември 2001 година той е в командировка с сътрудници в Ню Йорк. Облякъл е зелена риза за среща с сътрудници в хотел „ Мариот “, който е сред кулите близнаци. Предстои му и да приказва на конференция в ресторанта Windows on the World на 104-я етаж. На закуска колежката му Илейн Грийнбърг му подарява вратовръзка с натюрела на Моне, която е купила при пътуването си в Масачузетс. Била в алено и синьо. „ Казах й: Това е толкоз прекрасен жест. Ще я нося до момента в който приказвам “. Тя отвърнала: „ Няма да сложите червено-синя вратовръзка със зелена риза “. След като закуската завърши, сътрудниците ми се насочиха към Windows on the World, ситуиран на 104-ия етаж на Северната кула, и аз се върна в хотелската си стая, с цел да сменя ризата. Сложих бяла. Докато чаках да сляза от седмия етаж назад във фоайето и да взема асансьор, който да ме води до върха, почувствах ненадейно придвижване в постройката “, спомня си Лот. Той оцелява. Но не и Елайн Грийнберг, която му е подарила вратовръзката на Моне.

Всеки ден хората вършат избори – кой полет да изберат, по кой път да поемат, коя книга да прочетат, дали да тичат до работа или да се отбият за кафе. Никой обаче не осъзнава, че от време на време едно просто решение може да значи толкоз доста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР